Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Létezhet az, hogy szkennelés...

Létezhet az, hogy szkennelés közben eltűnik a pecsét?

Figyelt kérdés

A szitu röviden: kértem egy hivatalos igazolást valakitől, aki nagy sumákolások után elküldött egyet, ami szerintem egyértelműen hamis, ugyanis semmi pecsét nincs rajta, sem a kiállító szerv neve, semmi.

Számonkértem, ő azt mondta, hogy a szkenner hibája, hogy a pecsétet nem szkenneli be (csak szkennelve jó nekem).

Ilyen előfordulhat, vagy kezeljem fenntartásokkal? (Ahhoz túl messze van, hogy személyesen megmutassa az igazolást.)

2011. ápr. 28. 11:02
 1/5 anonim válasza:

Ha a tintás pecsétre gondolsz, akkor tuti kamu!

Azt simán beolvassa a scaner.

2011. ápr. 28. 11:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Fényképezze le jó minőségű digitális kamrával ( min 8Mpixel) az majdnem olyan jó olvasható verziót produkál mint a szkennelés.
2011. ápr. 28. 11:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Kamu.
2011. ápr. 28. 11:21
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem kamuzik. Volt szerencsém már jó pár scannelt dokumentumhoz, megesik, hogy pecsét halványabb, kevésbé kivehető, félig látszik, de, hogy teljesen eltűnjön, olyant még nem láttam. Ahogy előttem is írták, fotóztasd be vele, azt ugyanúgy elfogadják, mint a másolatot, és a minősége se rosszabb. (nekem legalábbis eddig nem volt ilyen problémám, amikor fotózott dokumentumot küldtem be hivatalos helyre)
2011. ápr. 28. 11:22
 5/5 anonim válasza:

Vázolok tömören egy lehetőséget:

Szkennelésnél rendszerint a "Színes", "Szürkeárnyalatos" és "Fekete-fehér" funkciók közül választhatunk. Ha alanyunk Fekete-fehéren szkennelt, tudnod kell, hogy ez a fekete-fehér nem köznyelvivel azonos jelentésű!! Úgy nézki a dolog, hogy a szkenner minden egyes képpontról eldönti a színkódja alapján hogy a fekete vagy a fehér színhezáll-e közelebb, és vagy tök fehér, vagy tök fekete lesz belőle az eredmény. Egy amúgy is halvány, kék pecsétet simán fehérnek nézhet a szkenner, és máris kész a gond! A fotó valós megoldást nyújthat, mint egy előttem lévő hozzászóló is írta!

(csak hogy a védelmére is keljen valaki a gyanusítottnak ;) )

2011. ápr. 28. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!