Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lecserélhetem a chipset hűtőket?

Lecserélhetem a chipset hűtőket?

Figyelt kérdés

A problémám az, hogy van ez az alaplapom: [link]

Elég idegesítő, hogy nem fér el rajta normális hűtő. Eddig volt rajta egy freezer7pro, de hozzáért a chipset hűtőjéhez és 43-44fokos volt a proci (e8400 3.47ghz) 3ghz-en. Most vettem egy Xilence icebreaker hűtőt, és most 3.47ghz-en 43-44fokos alapjáraton, de ez nekem még mindig sok. Azt meglehet csinálni, hogy leszedem az alaplapról azt a bazinagy hűtőt, és felteszek helyére két kicsit. ezeket: [link]

Lehetséges vagy hülyeség?

2011. ápr. 26. 13:06
 1/8 A kérdező kommentje:
így gondoltam: [link]
2011. ápr. 26. 13:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Ebben szerintem csak az a hülyeség, hogy a 43-44°C az neked sok:p Teljesen normális hőmérséklet, majd ha üresbe 70°C lesz akkor kell aggódni.
2011. ápr. 26. 13:08
 3/8 A kérdező kommentje:

Értem. Az nem baj, ha a két említett helyen nem lenne hűtő?

És azokat tenném fel amiket lefotóztam?

Úgy ennyi a hőfok, hogy még egy másik hűtő is rá van irányítva a cpu-ra.

2011. ápr. 26. 13:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Nagy hűtőt kisebbre cserélni sosem jó ötlet, meg lehet csinálni de szerintem garanciavesztéssel jár az alaplapnál.
2011. ápr. 26. 13:19
 5/8 P.O.C. ***** válasza:
Hendric -nek igaza van! 44 °C teljesen ideális egy C2D -nek. Kb 60 °C fölött kell elkezdeni aggódni, de 70 °C -nál is simán bírná még hónapokig, hiszen ennyire vannak hitelesítve. Én nem túráztatnám magam rajta a helyedben! Kell az a plusz borda, a VR chipekre is, főleg ha tunningolod.
2011. ápr. 26. 13:27
 6/8 A kérdező kommentje:
Értem. Csak attól még elég idegesítő. Most megnéztem 100%-on 3.47ghz mellett 60-63fokos. Hiába van jó hűtő, szellős ház: [link] és még egy venti a processzorra irányítva.
2011. ápr. 26. 14:04
 7/8 P.O.C. ***** válasza:

Két megoldás van:

- törődj bele az értékekbe

- vagy ne tuningold ennyire

Ha most megint ezreket költesz alternatív chipset hűtőkre, akkor meg a tunnig nem lesz anyagilag kifizetődő..

2011. ápr. 26. 14:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Érdekesség kép visszatettem alap órajelre, és így is felment 62 fokig.
2011. ápr. 26. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!