TFT monitorom felkarcolódott, mit csináljak?
Úgy karcolódott, hogy nem folyik, vagy bármi hanem a műanyag vagy milyen része elég mélyen, az egész panelt ki kell cserélni?
Nem látszódik nyomódás, ugyan olyan csak ott a mély "vágás"
Típusa: L1750SQ
Értem, és nagyon köszönöm a választ!
És ha esetleg még abban tudna segíteni hogy azt a csiszolófolyadékot hol találom?
Mert ha beírom keresőbe akkor teljesen eltérő találatok jönnek ki...
Van olyan, hogy Displex polírpaszta. Meg másfélék is vannak. Mobilos boltokban is lehet kapni, a telók kijelzőjének polírozásához. 1500 körül van. Nagyobb szakboltokban is megpróbálhatod, Media Markt, ilyesmi. Néhányan fogkrémet is ajánlanak, dörzsölni kell egy puha ronggyal. Gondolom inkább a mikroszemcsésekkel, hogy ne karcolja nagyon. Igazából senki nem tudja, milyen lesz, lehet, hogy rosszabb. A fényesebb, tükröződős képernyőkkel érdemesebb próbálkozni, a matt kijelzőknél nagyobb valószínűséggel inkább csak ront a helyzeten.
De mondom, ha nagyon mély a karc, akkor amúgy sem biztos, hogy meg lehet csinálni polírozással. Mély karcnál csak egy valami segíthet, ha vazelint kensz a karcra és gyorsan, ügyesen, egy húzással lehúzod a felesleget róla egy megfelelő ronggyal, úgy, hogy csak a karcban maradjon benne a vazelin. Ekkor kevésbé fog látszódni a karc. De gondolom nem marad benne örökre, néha majd pótolni kell.
Rendben! Köszönöm, már vettem is a közeli telefon boltban, és szépen, mondthatni nyom nélkül eltűnt, télleg nem látszik!
Köszönöm!
Igen, igen, csak a tft monitoron finomabban kell bánni vele mert vékonyabb és hamarabb feloldja...
És mivel nekem úgyis már csak kevés réteg volt, féltem hogy bemegy alá de nem, sikrült szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!