Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen alaplapot vegyek?

Milyen alaplapot vegyek?

Figyelt kérdés

vettem használtan egy ilyen konfigot:

proci: phenom II 4x 955 be 3.2 GHz

ram:2x2 Gb kingston 1600 MHz

vga: gtx 560 TI 1000/4000 ,1gb ddr5

ezek alá vennék egy alaplapot,

azt ajánlották hogy giga lapot nézzek mert előny ha az alaplap és vga egy gyártótól van...meg hogy figyeljek a ram MHzére meg valami chipset-re...

ezek igazak?mire figyeljek ha veszek alaplapot?és miket ajánlanátok?

jah és ha lehet legyen már rajta usb 3.0 port mert a külső hdd-m olyan is olyan.előre is köszi

2011. ápr. 24. 16:41
 1/6 laci9 ***** válasza:

Szia.

Mennyit szánnál rá?

2011. ápr. 24. 16:48
 2/6 A kérdező kommentje:

hát nemtudom....igazából játékra venném a gépet és ahhoz lehet hogy majd később tuningolni kell...ugyh nem sajnálnám rá a pénzt..

most egy 20 ezret szánnék rá, de ha fontos hogy jobb legyen, vagyis ugy látjátok és ugy érveltek hogy én is megértem és jogosnak találom akkor természetesen tornázható feljebb a keret...gyűjtök még hozzá ha kell...

2011. ápr. 24. 16:55
 3/6 P.O.C. ***** válasza:

Én személy szerint az Asus alaplapokba bízok meg a legjobban.

Ez ajánlom :Asus M4A88T-V EVO/USB3

[link]

Ugyan 2 ezerrel túllépi a keretet, de megéri mert nagyon jól felszerelt kis lap! Szükség esetén integrált HD kompatibilis IGP-vel, eSATA -val, FireWire -vel. Az USB 3.0 támogatás meg már csak hab a tortán.

Az Asus EVO jelzésű alaplapjai meg tele vannak tunning opciókkal, valamit a VR chipeken is van hűtőborda, ami szintén nem elhanyagolható tuningnál.

2011. ápr. 24. 17:17
 4/6 A kérdező kommentje:

és az nem para hogy ezen integrált radeon van én meg majd nvidiát pakolok bele?nem zavarja egymást a 2?

ki tudja használni a ramom 1600as MHZ-ét?

2011. ápr. 24. 17:20
 5/6 P.O.C. ***** válasza:

idézet Asus honlap, a szóvan forgó alaplapnál:

"Memory: 4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR3 2000(O.C.)/1333/1066 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory

-Dual Channel memory architecture

*AMD AM3 100 and 200 series CPU support up to DDR3 1066MHz."

Vagyis OverClock -ben akár 2000 Mhz -is is elmehetsz. Amúgy jobb ha tudod, hogy az AMD AM3 Phenon II x4 csak 1333 Mhz memóriát támogatnak natív módban.

Az integrált kártyához meg semmi köze a behelyezett nVidia chipsetes kártyának, ekkor ugyanis úgyis letiltja magát.

Viszont jól jöhet az integrált kártya, ha a PCI-E -es bekrepál, vagy ha el szeretnéd adni, és nincs pénzed megelőlegezni egy újat, addig is tudod a géped használni, még egy-két kisebb játék is elfut rajta..

2011. ápr. 24. 17:38
 6/6 laci9 ***** válasza:

Szerintem ez a jó választás (AsRock 890GM Pro3 R2.0 AM3+)

, mert később ha váltani akarsz a Bulldozer procira akkor nem kell alaplapot cserélni.

[link]

vagy

ASRock 890FX DELUXE5

[link]

2011. ápr. 24. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!