Többnyire miket szoktál vásárolni számítógépedbe / számítógépedhez?
Középkategóriás alkatrészeket.
5-7 évente szoktam, de akkor az általában szinten minden alkatrésszel együtt jár(alaplap, gépház is).
Proci: felső kategória alja-közepe (i7-875k jelenleg)
Alaplap: középkategória alja (MSI P55 GD65)
VGA: felsőkategória és lehetőleg Zotac mert 5év gari van rá (2x GTX 480 SLiben jelenleg)
Memória: legolcsóbb (4x2Gb Kingmax élettartam garis úgyis)
HDD: csak western digital mert 5 év gari van rá (legalábbis a Caviar Black-re, 2b 640Gb-s van)
SSD: alsókategória (Kingston 160gb most)
Monitor: középkategória, és a Samsungot szeretem (P2770HD wide jelenleg)
Táp: csak Chieftec
Ház: szintén csak Chieftec
Optikai meghajtó: legolcsóbb
Hűtés: Scythe
Szóval én általában úgy veszek alkatrészeket ha gépet rakok össze, hogy CPU+VGA legjobb ami belefér a keretbe, tápegység csak minőségi mert az nagyon fontos, és a többin lehet spórolni, csak oda kell figyelni hogy mennyi rá a garancia, mert hát ugye egy gyártó sem fog potyára 5 évet adni valamire ha gyenge a cucc minősége alapból. Általában pedig 2 évente rakok össze új gépet, de ha menet közben van valami akció vagy hozzá tudok jutni valamihez nagyon jó áron akkor nem hagyom ki.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Írjatok még bátran.
ram-duplájára kb 2-3 évente
proci+alap ha nagyon muszáj (asus m3a+5200+os athlon x2)
vinyó-évi 500-800 GB
vidikari? na az ritkán (GF9600GT)
házam vagy 15 éves de az asztal alatt nem izgat
táp meg igen ritkán főleg hogy abból jót illik venni
optikai meghajtó- ha már a csapból is BR fojik leváltom de addig tökéletes a DVD
én nem akarok minden újj évben full grafikán játszani csak heti pár óra és így elég a dolog
Én általában a régi bevált módszereket alkalmazom.
Ha veszek akkor ezt veszem, ilyet(ennyiért)
Ram, Geil(20-30k)
Proci, AMD(40-70k)
Videókártya, ATI-Sapphire,His(most jelenleg 110ezres van [xfx 5970 black edition])
HDD, Western Digital(1tb-13k)
Ház, Cooler Master, Thermaltake(max 30k)
ODD, NEC(legolcsóbb, LS-el)
Tudom kicsit "elszállt" árak, de úgy érzem megengedhetem magamnak a fizetésem mellett
Én nem szoktam a teljes konfigot lecserélni, általában nincs egyszerre annyi pénzem, meg nem is szánnék rá egyszerre annyit. Mindig próbálom kitalálni, éppen mi a leggyengébb, hiszen az határozza meg a sebességet, és azon fejlesztek, kis lépésekben.
Legközelebb processzort fogok (Pentium D 925 --> E8400)
utána talán tápot (FSP Blue Storm II 400W --> valamilyen FSP 500W)
aztán videokártya (7900GTO --> GTS450 vagy valami hasonló)
Ezzel már el is leszek vagy 2 évig biztosan, ha csak el nem romlik valami.
Én sem szoktam mindig a legújabb játékokat tolni, a konfigomból talán látszik is, de mikor kijön egy játék, akkor maga a játék is drága, meg az alá ildomos konfig is. Később sokkal könnyebb megoldani anyagilag a játékokat, én meg nem sietek sehová :)
Na, ennyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!