Hogyan kapcsoljak össze két számítógépt hálózatba?
Vettem egy UTP kábelt, bedugtam mindkét hálókártyába, engedélyeztem a fájl és nyomtatómegosztást mindkét gépen, de azt írja hogy "korlátozott vagy nem jött létre". Mi a menete annak hogy az egiyk gépről láthassam a másik gépet( legalább a megosztott dokumentumokat).
A gépek mindkettő:
512 RAM
2,5 proci
Broadcom hálókártya
WinXP prof SP3
Így nem fog menni. Ha UTP-vel akarod összekötni, akkor cross-link kábel kell, és nem hagyományos módon bekötött UTP.
Ha lenne routered egyszerűbb lenne. Vagy be kell szerezzél egy fent leírt kábelt.
Az újabb hálókarik már auto MDI/MDIX -esek, így hót mindegy, hogy egyenes vagy keresztkábelt használsz. Ha kábelgond lenne, akkor az lenne a hibaüzenet, vagy egyszerűen nem is érzékelné a kábelt.
Érdemes fix IP címet beállítani gépeknek. A beállításokban meg ez a leírás szerintem segíteni fog:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!