AMD Phenom II X2 560 AM3 BOX cpu vs AMD Phenom II X4 840 AM3 BOX cpu? Szerintetek melyiket érdemesebb?
2 mag vs 4 mag,
de én inkább a phenom II X4 9xx szériából válogatnék.
köszönöm.
esetleg letudnátok irni h milyen l2/l3 cache van rajtuk?
nemtaláltam meg. :(
A Phenom II x2-nek van L3, a Phenom II X4 840-nek nincs. Valójában utóbbi inkább a legerősebb Athlon II. A neve marketing miatt lett Phenom, mert nagyon ott van teljesítményben a gyengébb 4 magos Phenomok sarkában.
Namost a választási lehetőségek:
X4 840: Megveszed és éldegélsz vele boldogan. Az árkategórián belül most a legjobb választás és a legerősebb proci. Nem rossz vétel.
Ahogy az X2 560 sem: Kétmagos létére igen erős és nagy az esélye, hogy 4 magosítható, amivel nyernél egy kb Phenom II x4 955 vagy 965 erősségű 4 magos procit. Persze szerencse kell hozzá.
Én mindenesetre ha saját konfigról lenne szó, akkor a biztos 4 magosat választanám.
Ha más gépébe választanám, akkor az x2 560-at választanám, mert van egy ilyen kindertojás feelingje a kockák között a 4 magosítás lehetőségének :D
Kár, hogy a thuban magos x4-es phenomok nem jöttek ki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!