Mi lehet a probléma? Bőv. Lent
tavaly júliusba vettem
Acer Aspire 5741
Üdv!
Döglődik az akksid, vagy a töltőáramköre, esetleg a táp.
Ha akku nélkül tápról tökéletesen megy, akkor az előbbi két eset valamelyike áll fent.
Ha akksis lesz, akkor a következő akkumulátornál így járj el:
Amikor a gépet akkuról használod, akkor is arról használd, ha van már a közeledben 220. Amikor a gép ki akar kapcsolni az alacsony töltődési szint miatt, akkor csatlakozz a hálózati táplálásra.
Amikor az akksi feltöltött, kiveheted a gépből menetközban is.
Az a lényeg, hogy amikor a gépet hálózatról működteted az akksit mindig szedd ki belőlle, ha tele van, illetve, ha akkuról használod, mindig merítsd ki az akkut mielőtt elkezded tölteni, és a töltést mindig hajtsd végre mielőtt a hálózati tápot eltávolítod.
Ha a gépet hosszabb ideig működteted 220-ról az akkut mindig szedd ki és akkor rakd vissza, ha szükségessé válik.
Ugyanis a lítium akkuk is rendelkeznek hasonló jellemzőkkel, mint a hagyományos savas akkuk.
Nekem van egy lassacskán négy éves fujitsu laptopom, és az akksija még mindig tökéletes, mert a fent leírtak szerint használom.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv!
Üdv.
Valamit elfelejtettem leírni, lehet h lényeges.
Szóval decemberben újra lett telepítve, és a fent említett probléma előtte is volt. Nem tudtam már akksiról végignézni egy másfél órás filmet, nagyon bosszantó volt. Nem bírta ki. (Nem emiatt lett újratelepítve, az lényegtelen.)
Megtörtént az újratelepítés és attól fogva mindig feltöltött szépen 100 százalékra.
Érdekes dolog. És most kezdet megint pár hete. Jelenleg 70 százalék a max amig töltődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!