Lehetséges az, hogy ráz a számítógépem? Illetve miért ráz?
Merthogy éreztem már, hogy megrázott. Egyszer úgy, hogy fényképet töltöttem fel, és ahogy a géppel összecsatlakoztatott fotógépet megfogtam, az rázott. Nem nagyon, de kellemetlen volt.
Utána néha a gép házához hozzáérve is éreztem ilyet, de kisebb mértékben.
Most meg mintha ahogy az egeret fogom, az ujjaim végén érzek valamit. Jó a műanyag tokos egér csak nem ráz, viszont itt van mellette az asztalon maga a gép. Már hozzá sem merek nyúlni.
Miért van ez, mit lehetne tenni vele? Ha belerúgok vagy a földre teszem, attól jobb lesz? Sajnos én nem értek hozzá. :-(
olyan konnektorba kellene bedugni, amiben van földelés. amúgy is illene.
ha minden rendben van, akkor is vannak benne (legalább egy a procin) ventilátorok, amik forognak ez, plussz a levegőben lévő por biztosan statikus elektromosságot hoz létre. ez pedig megráz, ha hozzáérsz a házhoz.
Minden elektronikai eszközzel előfordulhat, hogy ráz.
Viszont a számítógép általában a legmagasabb érintésvédelmi besorolást kapja, vagyis ilyesminek nem illene túl gyakran történni. (Persze a csatlakozók attól még esetleg rázhatnak). Van egy gyengéje a gépnek, belső tápkábelek. Esetleg előfordulhat hogy egy hibás vagy rossz minőségű vezeték hozzáér a gép oldalához.
"Miért van ez, mit lehetne tenni vele?"
Kidobod a sz@r minőségű, védelmi elektronikákat nélkülöző olcsó kínai tápegységedet és rosszul földelt/szigetelt olcsó kínai számítógép házadat. Veszel helyette minőségieket, és átszereled az alkatrészeket bele.
Úgy tudom, az ilyen mélyített hosszabbítók és konnektorok földeltek, és csak a lapos fajta nem. Ugye? Akkor nem az a baj, mert aszerint földelt.
Szóval ha annyira nem tartjátok vészesnek, akkor azt hiszem egyelőre teszek valami gumiterítőfélét az egéralátét alá. Aztán ha újratelepíttetem mégfogalmamsincskivel a gépemet, akkor mondom neki, hogy nézze meg belül is a gépet.
Nem folyamatos. Tegnap töltöttem fel képeket fotógépből, sokat, és akkor nem rázott.
Viszont mégis előfordul, és hát ezért tartottam tőle...
Egyébként nem tudom, hogy kínai-e, olyan matricák vannak rajta, hogy ASUS, AMD Sempron, magyarul ehhez sem konyítok.
Köszi a válaszokat!
Csak az alaplap meg a proci matricáit ragasztották rá a gépházra. Szerintem a ház/táp kombód Codeken, ugyanis ez a legáltalánosabban elterjedt hulladék.
Amúgy mi régi építésű házban lakunk, akkoriban még nem volt divat a földelés, az újrakábelezés meg egy vagyon lenne, szóval semmi nem földelt. A mostani gépemben FSP tápos és egy Cooler Master ház szolgál, sosem ráznak. A régi P3 -asom Codegen tápos volt, az elég gyakran rázott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!