MIért nincs WIFI térerö? Zavarhatja valami?
Kiborulok keresztapámék gépén.Harmadik routert probáljuk használni és nem jó! Mintha valami"elszivná" a WIFI jelet.Kb max 1méterrel a router melett lehet netezni,de ha ennél meszebb megyek már sokszor nem is látja a laptop,vagy drasztikusan csökken a térerő.Ujratelepitettem a WLAN kártyát,Már mindegyik csatornát kiprobáltunk de akkor is ugyan olyan.Hazavittem a hozzánk a laptopot és a routert is és nálunk minden ok! Az én routeremmel nálam a laptop is müködik rendesen,de keresztapámék routerével is minden ok,de náluk nem müködik.kivittem az udvarra a routert és a laptopot,de ott is ugyan olyan!
Mi lehet ez? Mi zavarhatja?
Nagyfrekvenciás berendezés van a közelbe?
pl rádió vagy tv adó torony ? lakásba a hálózati kábelek menyire ujjak? esetleg régi rádió vagy tv készülék ?
milyen szerkezetű az épület ?
Bocsi rossz volt a gépem,és csak most lett pénzem uj VGA-ra,igy nem tudtam válaszolni :(
Szóval a lényeg hogy nincs a közelben se rádió,se TV adó még egy mobil torony sem,A ház új épitésü kb 5éves lehet.Nincsen benne se sok fém,a kábelozás is normális,koax kábel is csak egy van,nincsen hálózat belöle.
A router melett pár centire már csak 3-as térerö van az 5böl,és ha kimegyek a szobából akkor leesik 1-esre.
Igaz az egyes térerő is elegendö lenne böngészésre,néha kapcsolódik is,de instabil a kapcsolat és megszakad.Ugyan ez a helyzet az udvaron is,kivittem a routert a garázsba,ott dugtam be és falak nélküli térben is kb 5méterröl 1-es térerő van.
Hazahoztam mindent és nálam a router is meg a laptop is kivállóan müködik.Probáltam más roterrel is,azzal is ok.
Vettem egy 9dBi-s antennát a routerükre,de az ö lakásukban ugyan az a helyzet mint ha a gyári antennával használnánk.
Teljesen tanácstalan vagyok
akkor valami rossz
vagy a router vagy a wifi
azt ajánlom hogy nézzétek meg másik wifis pc vel pl laptop
ui
a router antenája rendben?
mert ha rossz az is lehet a hiba
Mind a router,mind a laptop csak ebben a házban nem müködik!
Mint irtam elhoztam hozzánk a router és a laptopot is,és itt minden frankó! A laptop megy az én routeremmel,de kiprobáltam keresztapámék mindkét routerével,azzal is rendben.Persze az én laptopom is müködik az ö routerjeikkel,magyarul oda-vissza ki lett probálva minden és teljesen tökéletesek,csak náluk nem müködnek a dolgok amint nagyon nem értek.
Azt mondja keresztapám hogy néha van olyan hogy hipp.hopp egyszer csak flottul müködik a rendszer de ezek max 1-2órás dolgok,utána ismét visszaáll a mostani helyzet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!