A Prime95 nevű program FATAL ERROR-t jelez. Hol lehet a hiba?
Mostanság megbolondult a gépem, sok volt a kék halál, valamint a játékokból és programokból állandó jelleggel kilépett azzal az indokkal, hogy az adott .exe fájl hibát észlelt ezért leállt. Ezen kívül sokszor lépett ki memória hibára utaló hibaüzenettel. Újraraktam a gépet, kékhalál még nem volt viszont néha magától újraindul a gép, valamint maradt a .exe hibaészlelése.
Lefuttattam a floppyról bootolható Memtest86-ot, hibát nem jelzett. Ezután kipróbáltam a Prime95-öt ami Torture testek alkalmával a következőt írja ki:
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Torture test completed x tests in y minutes - 1 errors, 0 warnings.
Worker stopped
Egyből csak "In-place large FFTs" valamint "Blend" tesztnél írja ki, a "Small FTTs"-nél futott 20-30 percig mire hibát talált. Ezek szerint mégis a Memóriával van a gond? Mert az elsőként említett két teszt a memóriát is nézi (ha jól olvastam a Blend csak azt), míg az utolsó csak a CPU-t és nagyon kevés részben a memóriát.
Előre is köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!