Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a baja a külső...

Mi lehet a baja a külső merevlemezemnek?

Figyelt kérdés

Van egy Samsung Story 1TB-os külső merevlemezem. Eddig hibátlanul működött, viszont 2 hete kb nem érzékeli egyáltalán a gép. Próbálkoztam ma is vele, bejött pár mp-re az automatikus lejátszás, de az az ablak már nem ahol kiválaszthatom mivel akarom lejátszani. Próbáltam másik usb kábellel is. XP op rendszerem van. A külső merevlemez működéséhez szükség van áramra is, mármint nem csak usb-ről megy, hanem a konnektorba is be kell dugni.

Mi lehet a probléma, és hogyan lehetne orvosolni?

Köszönöm előre a segítséget =)

2011. márc. 30. 17:42
 1/8 anonim ***** válasza:
próbáltad másik USB portba dugni?esetleg usb driver update?
2011. márc. 30. 18:00
 2/8 legendavagyok01 ***** válasza:

Ugye az automatikus lejátszás elmaradása azt jelenti, mondjuk a Sajátgépben sem látszik? Gondolom sp2 vagy sp3 telepítve van. Másik gépen sem ártana kipróbálni (vagy médialejátszón, vagy dvd usb portján), kitalálván, a vinyóval lehet gond vagy a gépeddel. Most nem emlékszem, a Samsung Storyn nincs eSata csatlakozó is?

Elméletileg szét is lehet szedni és berakni a gépbe,hátha a háznak van baja.Stb...stb...

2011. márc. 30. 18:18
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen, próbáltam másik usb-be dugni.

Nem látszik sajátgépben, és ha be van kapcsolva és legördíteném total commanderben a lemez választót (értem ezalatt c d e...) akkor lefagy a commander.

összesen 3 laptopon és 1 asztalin próbáltam. Amikor az asztalihoz csatlakoztattam akkor a gép egyből formázni akarta a vinyót. Ha be is lehet építeni akkor azt max. asztali gépbe, nekem viszont laptopom van.

Azt viszont nem tudom, hogy mi az eSata

köszi az eddigieket :)

2011. márc. 30. 18:26
 4/8 legendavagyok01 ***** válasza:

samsung story 1TB - Nem így néz ki?

[link]

usb mellett balra esata

2011. márc. 30. 18:39
 5/8 A kérdező kommentje:
de így, viszont nincs rajta eSata "hely"
2011. márc. 30. 18:41
 6/8 legendavagyok01 ***** válasza:

Egyébként a hiba főleg elégtelen tápellátásra utal (érdekes módon nekem is volt hasonló egy samsung portable s2-vel de ott a gyári sima usb kábel helyett kellett egy dupla usb a táphoz), esetleg az usb-keret hibájára.

Egyébként nem nagyon próbálgatnám, mert valószínűleg minden egyes próbálkozásodnál romlik a helyzet).

Valamilyen módon csak be kellene kötni egy asztali gépbe és HD Tune progival megnézni, van-e baja a lemeznek.

Gondolom már nem garanciás?

2011. márc. 30. 19:05
 7/8 A kérdező kommentje:

másfél éves, és sztem csak 1 év garancia volt rá. Akkor majd beszélek hozzá tőlem jobban értővel h szerelje össze asztali géppel, és csináljon vele vmit. Remélem az adatok megmenthetők lesznek rajta :S

Köszönöm szépen a segítséged. :)

2011. márc. 30. 19:16
 8/8 A kérdező kommentje:
kiderült h 3 év garancia van rajta. szóval remélhetőleg megoldják a gondom vhogy, de előtte megpróbálom lementetni az adataimat :)
2011. márc. 30. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!