Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Everest Home Edition free...

Everest Home Edition free v2-20 progi olvastam, hogy megmutatja az alaplap típusát. Megmutatja a RAM-ét is? Honnan tudom, hogy kibír-e az alaplap egy RAM-bővítést? Van még valami az alaplapon kívül, amitől függ, hogy lehet-e RAM-ot bővíteni?

Figyelt kérdés

Először is laikus vagyok. Nem kicsit... Ráadásul nő, szőke, és már nem 20éves.

Tegnap a munkahelyemen kértem az IT-s kollégát, hogy csináljon valamit, mert bazi lassú a gépem. Láttam, ahogyan betette az alaplapba a plusz RAM-ot, el is magyarázta, hogyan kell.

Itthon 512 MB RAM-om van, és bár csak netezek, abban reménykedem, hogy ha vennék még 512 MB RAM-ot a gépbe, (HDD 78GB CPU 215 1,33GHz Intel), akkor gyorsabb lenne. De honnan tudom meg a gépház leszedése nélkül, hogy egyáltalán van-e hely/lehetőség az alaplapon még egy RAM "kártya" behelyezésére?

Néztem a rendszerinfó kiírását, de laikus lévén tőlem kínaiul is lehetne, mert pont annyira értem így is...

Előre is nagyon köszönöm azoknak, akik válaszolnak, és értelmes választ adnak!

2011. márc. 26. 13:44
 1/3 P.O.C. ***** válasza:

Igen megmutatja. (Alaplap menü -->SPD). Foglalatonként (DIMM1-4) megmutatja, milyen márkájú típusú RAM modulok vannak benne. Általában minden alaplap elbírja a RAM fejlesztést 1 GB-ig, tehát emiatt nem kell aggódnod.

Viszont sok alaplap-nál nem mindegy, milyet veszel másodiknak (Egyoldalas/kétoldalas órajel, időzítés stb.)

Ezért jó lenne tudni az alaplapod pontos típusát is.

Az pedig ugyan ott az Alaplap résznél találod.

2011. márc. 26. 14:10
 2/3 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszodat!

Ha megnéztem, megírom ide a választ - és nagyon reménykedem, hogy kérhetem még a további segítségedet...

2011. márc. 26. 14:22
 3/3 A kérdező kommentje:
Még sosem tisztítottam a gépemet hardveresen 3 év alatt, így most leszedtem a burkolatát, és ecsettel (fogadok, hullott a szőre...) meg porszívóval kitisztítottam (és fix, hogy valaminek rosszat tett a porszívó...). Nem látok DIMM slotot (lehet, nem így hívják). Azt próbálom kinyögni, hogy se a RAM előtt, se mögötte nincs még egy sín, ahová be tudnék tenni egy újabb RAM-ot bővítésül... Egy hasonló vájatot láttam, de az merőleges a RAM-ra, és nincs olyan pöcök a 2 végén, így az nem tudom mi, de biztosan nem a RAM-nak szolgál helyéül... Felteszem nem lenne megoldás, ha ez esetben kicserélném a jelenlegi RAM-omat egy GB-osra. Az alaplap Intel Desktop Board E210882 N232.
2011. márc. 26. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!