Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor rejtett hibája...

Processzor rejtett hibája mennyi idő alatt jön ki?

Figyelt kérdés

Épp most tesztelik és én tűkön ülök, hogy mikor derül ki, hogy a processzor hibás vagy a ventilátor (árban nem lenne kicsit sem mindegy, hogy melyiket kell cserélni).

Amúgy a gép elindul, tökéletesen fut (egy ideig) pl. egyszerű programokkal (szövegszerkesztő, sajátgép, esetleg gmail, ilyesmik), de amikor már "súlyosabb" progikat indítok el vagy egy online játékot kezdek játszani (zoo mumba), felmelegszik nagyon a gép és lelassul. :/ A ventilátort érzem, hogy hát, de azt is, hogy gyengén.

Nyugtassatok meg, hogy a processzorral nem lehet olyan nagy gáz!!!!

Processzor: Celeron M 430 @ 1733 MHz (a gép maga 3 éves)

2011. márc. 22. 17:41
 1/6 anonim ***** válasza:

celeront teszteltetsz? apám, mekkora idő és pénzpocsékolás!!!

egyáltalán ismerős vagy a processzorpiacon?

főként abban a tekintetben mely processzorokat szántak játékra, és melyeket irodai munkára?

2011. márc. 22. 17:46
 2/6 A kérdező kommentje:

1. A gépet használtan vettem. (Csóringer egyetemstiának nem jut másra...)

2. Magától értetődő azt hiszem, hogy nem vagyok épp járatos ilyen tekintetben. És a gépemen nem a legdurvább 3D-s játékokat futtatom, csak a netet többnyire.

3. Valami gáz van a laptopommal, ezért szervizben van. Nem kértem, hogy teszteljék a processzort, ők tesztelik. És nem kérnek érte pénzt.

Azért köszönöm a választ...

2011. márc. 22. 18:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Az eddigi tapasztalataim szerint a hűtés a ludas. De mérget azért nem vennék rá. Olyan 90%-ot adok a hűtésre. És nem is biztos, hogy ventilátor-csere, lehet, elég egy újrapasztázás.

Vagy csak levegősprével kifújatják belőle a poroszlánokat* :)

* Gy. k. a porcica upgrade verziója a poroszlán.

2011. márc. 22. 18:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Amikor akkora a por a hűtőbordáknál (meg mindenhol másutt), hogy vályogtéglát lehetne köpni a gépbe.

Amúgy milyen az, amikor a processzort tesztelik? (azt tudom kb, hogy milyen amikor a gyártó teszteli az épp még piacra nem dobott procit).

Ha pedig felmelexik a procid, akkor nem lassul le. Csak egyszer fogja magát a háttérben futó alaplap programja és kikapcsolja a gépet. Ha ilyen nincs, akkor az operációs rendszer. Ha az nem akarja lekapcsolni, akkor meg a BIOS. És ha sokszor előfordul, vagy sokáig, akkor megdögölhet a processzorod.

Amúgy por, vagy egyéb szennyeződés (főképp a hűtőbordákon) miatt nem hűthet normálisan a ventillátor.

2011. márc. 23. 03:30
 5/6 Hintalow ***** válasza:

A processzor ha elromlik, akkor nem megy.

Még soha nem találkoztam olyan cpu-val ami "hibázott"

(ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet ilyen, de a processzorhiba a legritkább a számítógépeknél)

Szerintem is csak poros, mint egy ősi sírkamra, ezért áll le.

Ez annyiból szívás, hogy ha a javítás még garanciában is történik (3 éves gépnél kicsi a valószinűsége) egy takarítás, ha csak annyi a probléma, jó esélyel kiszámláznak (párezer Ft)

2011. márc. 23. 15:56
 6/6 A kérdező kommentje:

Hát, remélem igazatok van. Ma átvittem másik szervizesekhez. Kitisztították, most nézik, hogy jó-e vagy van-e vmi más baj. Holnap minden kiderül és mindenki derül. :)

U.i.: Porcica upgrade verziója a poroszlán. Az éppen távozó a porgepárd?! :) Na jó, bevallom, ez már nagyon erőltetett. :)

2011. márc. 24. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!