Ehhez a konfigurációhoz milyen tápot ajánlatos venni?
Alaplap : ASUS P7H55 M
Processzor : S1156 - Intel Core i5 760 2,8 GHz, 4 mag, 8 MB cache
Memória : 4GB DDR3-1600MHz Kingston HyperX Blu CL9 kit 2x2GB
Grafikus kártya : GIGABYTE HD6850 1GB (256) aktiv 2xDVI HDMI DDR5 Model: GV-R685OC-1GD
Merevlemez : Western Digital AV-GP 1TB (WD10EURS)
Ventilátor : Coolermaster R4-L2R-20AC SilentFan 120mm blue led
Proci hűtő : CoolerMaster RR-VTPS-28PK-R1 VORTEX PLUS

haver, még a 450W-tal is túl vagy biztosítva, a boltos csak azért mondta, hogy 550W kell, hogy rádsózza a drágább, nagyobb teljesítményű tápot.
chieftec ctg450!!!
Jó ismerősöm a csávó, nem hinném, hogy átvágna, vagy mégis?
hehe :-)
Hinnék is neked, mert ahogy látom 84%-ban hasznos válaszokat adsz, de az zavar, hogy a graf.kártya 400 W-ot kér és a proci 95 W-ot és hol van még a többi kütyü. :-),
+ ha még a procit is turbo-ra állítom?
100 százalékosan biztos akarok lenni abban, hogy jót veszek.
Győzzetek meg!!!

Értem, kezdek hinni!!!
A [link] oldalon is FSP 400 W -os tápokat raknak a gépekbe. Ez minőségibb márka?
Egy brutális rendszerigényt követelő játék esetén sem lesz gond, vagy ez nem befolyásolja?
A proci túlhajtása sem? 2,8-ról 3,33-ra?
...egyébként te ezzel foglalkozol, hogy így értesz hozzá?

egy erősebb konfig alá azért dukál egy (még ennél is) jobb hatásfokkal rendelkező, komolyabb táp.
ilyen kis mértékű tuning nem igazán fogja meghatni a tápot, a proci fogyasztása az órajel-növekedéssel kb egyenes arányban, a tápfesz növelésével pedig négyzetes arányban nő, ezért csak a feszeléssel kell vigyázni. a core ix széria pedig elég alacsony fogasztású, úgyhogy nem hiszem hogy lesz gond, főleg ha bebiztosítod magad a 450W-os csifivel.
amúgy kérdésedre válaszolva, kedves kérdező, a papírt illetően távközlési technikus vagyok, de villamosmérnöknek tanulok, illetve autodidakta módon elég nagy szakmai tapasztalatra tettem szert (prohardver fórum)
Panda Péter - nagyon szépen köszönöm a segítségedet.
A prohardver egy nagyon jó oldal!!!
Bele sem gondoltam, hogy mi lesz pár év múlva! :-)
Ha cserélni szeretném egy i7-esre a procit, akkor az 550 W elég?
Köszi a válaszolónak, hogy felhozta ezt a fontos kérdést!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!