Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen legyen a konfigom?

Milyen legyen a konfigom?

Figyelt kérdés
Kinéztem egy AMD Phenom II X4 965 3.4GHz procit hozzá egy Asus M4A87TD EVO alaplapot, a régi: asus p5g41t-m és intel pentium E5400 2.7ghz dual helyett. Van nekem mellé egy 430w-os KHC táp és egy sapphire hd 5770 esem. Szerintetek el lehet passzolni a régi alaplapot+procit 30ezerért?
2011. márc. 16. 15:01
1 2 3
 11/27 Panda Péter ***** válasza:

hát a procit meg a lapot maximum akkor adod el 30ért, ha iszonyatosan, oda-vissza átvered az illető vevőt, mert szerintem inkább felét éri sajnos.

az ilyen mindenttudó haveroknak nem kell hinni, jó lesz ez a phenom, talán még sok is.

ha a lapon spórolni akarsz kicsit, ajánlom az Asrock 870 Extreme3 lapját, szerintem még jobb is, mint a fenn említett Asus.

Prociból elég a legalacsonyabb órajelű Phenom II X4-et venned, mert ezek Black Edition procik, vagyis pár gombnyomással lehet rajtuk húzni néhány*100MHz-et, ingyen.

tápból pedig engedd meg, hogy ismételjem magam: FSP400-60APN, esetleg FSP Saga II 400W, vagy chieftec CTG 400W.

2011. márc. 16. 15:29
 12/27 anonim ***** válasza:
Az nem így van, hanem úgy: Intel munkára+játékra, AMD csak játékra
2011. márc. 16. 15:30
 13/27 Panda Péter ***** válasza:
ha minitornyod van, amiben ugye mATX (microATX magyarul) csücsül, akkor bezony, vagy veszel egy gépházat, vagy az új gépedhez is mATX formátumú lapot választasz. szintén AsRockot ajánlom.
2011. márc. 16. 15:31
 14/27 P.O.C. ***** válasza:

"Gigabyte Superb 460W jó lesz?"

Jó, mert az FSP Greenpower 400-60GLN belére épül.

"de sztem 30k ért simán el lehet passzolni mert ez viszonylag alacsony ár nem?"

Még mindíg csak a régi alaplapodról + procidról vagy szó?

[link]

[link]

Szerinted ki a ráknak kell 30 eFt -ért, ha pár ezerrel olcsóbban beszerezhető zsír újonnan??!!

A gagyi tápod meg senkit nem fog meghatni, ilyet értelmes gépépítő nem vesz! Akár máris a kukába vághatod.

2011. márc. 16. 15:31
 15/27 Panda Péter ***** válasza:
"Intel munkára+játékra, AMD csak játékra" nem tudom, hogy ezeket honnan szeditek, de nekem is kéne a díler neve, akitől az anyag van.
2011. márc. 16. 15:32
 16/27 A kérdező kommentje:
ezen az asrockon nincs IDE...
2011. márc. 16. 15:32
 17/27 A kérdező kommentje:
akkor 32k ért táppal együtt? :D
2011. márc. 16. 15:34
 18/27 Panda Péter ***** válasza:

az a táp akkor sem kéne ha fizetnél érte, hogy átvegyem.

mondom, 15 reálisabb ár a cuccaidért, más kérdés, hogy el tudod-e adni egyáltalán.

szerintem vagy adj lejjebb az igényeidből, vagy felejtsd el most a gépfejlesztést, és várj vele egy pár hónapot, addig gyűjts több pénzt.

és hát igen, manapság már sok lapról lespórolják az IDE-t, de egy ilyen erős konfigot már nagyon visszafogna egy régi vinyó, így ajánlott lenne venni egy gyorsabbat.

P.O.C.-nek: a giga 460W tényleg nagyon jó kis strapa táp volt a maga idejében, de manapság már Ph!-fórumon nem szoktuk ajánlani, mivel a (már többször emlegetett) FSP400-60APN-ben újabb, jobb hatásfokú bél van, és ráadásul olcsóbb is. Chieftec CTG szintén jobb hatásfokú.

2011. márc. 16. 15:37
 19/27 A kérdező kommentje:
akkor a vidkártyán kívül mindent cseréljek le?
2011. márc. 16. 15:44
 20/27 P.O.C. ***** válasza:

"akkor 32k ért táppal együtt? :D"

Sok szerencsét! :D De valószínűbb, hogy ezen alkatrészek birtokába fogsz megöregedni. :D

2011. márc. 16. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!