Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudom összekötni a...

Hogyan tudom összekötni a routert a tonlines nettel?

Figyelt kérdés

router: TL-WR741ND (TP-link)

a routert elérem a gépről de internet mégsincs. elméletilegminden rendesen össze van kötve.

Valaki tudna segíteni?

2011. márc. 13. 17:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Gondolom ADSL?

A modemből kijövő LAN kábelt dugd a router megfelelő csatlakozójába. A router menüjében pedig állítsd be szépen a felhasználónevet és a jelszót. Ez egyébként igen kellemes megoldás, így nem kell folyton csatlakozni.

Sok sikert!

2011. márc. 13. 17:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Meddig jutottál el,hol akadtál el ?
2011. márc. 13. 18:51
 3/5 anonim ***** válasza:

most saját gépemről írok de én vagyok a kérdés feltevő.

itthon van routerem annyi h itt upc-s azaz kábeles netem van.

nah már most. Összedugdostam a routert, modemet a géppel. (minden frankó lecsekkoltam többször is itthon is ugyanígy van)

van cd a routerhez azt futattam... szépen megy is végig.

Kiválasztom h PPPoe megadom a felhasználónevet jelszót. tovább tovább tovább (wifi beállítások nem érdekelnek)

Az uccsó fázisban a varázsló csekkolja a routert az okés viszont a legutolsó lépés hibás lesz.

Ez volt az első amit kipróbáltam.

Utána

192.168.1.1

elérem a routert. Itt kb ugyanilyen beállításokat tudok megadni. Viszont mégsem jó. (MAC címet klónoztam) bár a szolgáltató le se szarja, hogy melyik gépről akarom épp használni a netet.

A router beállításai után, annyit látok, hogy a kezelőfelületen folyamatosan a "Connecting..." kifejezés van a statusznál viszont nem oszt ki IP címet.

Én olyasmire gyanakszom, hogy a géppel van a probléma. Mármint valamit az XP-n kéne konfigolni. Mert feszt valami telefonos aktiválás akarna bejönni.

Van ott még egy laptop is ami szintén szarul volt megoldva... újrapakoltam viszont majd wifi driver kellene hozzá. Azon vista van. Megróbálom majd arról is beállítani a dolgokat.

De amugy fogalmam sincs... már teljesen belekavarodtam.

Valami olyasmira emléxem még anno win xp alatt h valami hálózatos beállításnál "nem ez a gép helyi átjárón van" "ez a gép közvetlenül kapcsolódik az internethez" nem itt kéne valamit állítanom?

Olyan kellene akinek tonlineos nete van otthon és routerrel osztja meg.

LEírhatná pontról pontra hogy mit csinált mikor összekapcsolgatta.

Lehet picit hosszú lett :D bocsi. várom a segítségeket.

2011. márc. 13. 19:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Nos. Gondolom eddig közvetlen csatlakoztál a modemre és kellett felhasználó/jelszó és mindig csatlakozni kellett nemde?

Ellenben a router ezt folyamatosan megteszi helyetted, eddig tiszta.

Most akár XP, akár Vista, akár 7, létre kell hozni egy új kapcsolatot, ami valóban "közvetlenül kapcsolódik". Sok sikert!

2011. márc. 13. 19:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Akkor most lényegében... mindent jól csináltam csak még a windowson kell valamit állítgatni?

Szerintem Win7et fogok feldobni a laptopra és arról próbálom meg. Hátha felhasználóbarátabb :)))

Remélem jó lesz.

2011. márc. 13. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!