Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mekkora táp kell hozzá?

Mekkora táp kell hozzá?

Figyelt kérdés
Üdv, most szeretnék venni majd 1 Geforce GT220-as videó kártyát és azt szeretném kérdezni, hogy mekkora táp kell hozzá?
2011. márc. 12. 08:41
 1/10 P.O.C. ***** válasza:
A GT 220 nagyon alap kártya, akár egy 300-350 W -os is elég hozzá. De a legfontosabb, hogy minőlségi legyen. Vagyis nem ilyen gagyi Codegen és Mercury félék, hanem minimum egy FSP. :)
2011. márc. 12. 08:55
 2/10 Captain Frájer ***** válasza:
GT 220-nak van egyáltalán tápcsatija? :D Ha jól emlékszem, akkor az a pci-e sínből veszi az áramot. Nagyon gyengus kis vidikari, mire szeretnéd használni, mert lehetséges, hogy nem éri meg a megvétele.
2011. márc. 12. 15:52
 3/10 A kérdező kommentje:
hát igazából játékra szeretném használni, árban és teljesítményben ez tűnt a legjobbnak. Meg hát nem 1 ismerősöm mondta, hogy nem 1 rossz videó kártya
2011. márc. 13. 12:09
 4/10 Captain Frájer ***** válasza:

Hát pedig de. Ha ajánlhatok helyette valami mást, akkor az AMD oldalról egy HD 5670/5750 az ami jobban megérné. Utóbbit már lehet 25-26e forintért kapni, ami jóval erősebb kártya. Nvidia oldalról sajnos nem ilyen a helyzet, ott ami lehetőség van az a GT 240, ami erősebb, de még ez sem ajánlatos, csak HTPC-be, illetve GTS 250, de ez utóbbi már nagyon elavult. Ami ajánlatos a GTS 450. Támogatja a DX11-et és nagyjából a HD 5750 szintjén van erőben, de kapni belőle agyontuningolt vadállatot is, ami akár a HD 5770-es erejét is felülmúlja, ám az ára magasabb a HD 5750-nél.

A GT 220-at ne vedd, mert ma még elviszi a játékokat medium, de inkább low beállításon, de jövőre kukázhatnád. Szerintem jobban megéri egyszer egy nagyobb összeget kiadni egy karira, ami évekig megfelel, minthogy évente kiszórni a pénzt olyanra, ami csak épphogy megkarcolja a szintet.

Mennyit szánnál rá?

2011. márc. 13. 15:18
 5/10 A kérdező kommentje:
igazából max 1 20ezret, mert 1 új videó kártya mellett még 1 razer nagát is szeretnék venni de lehet, hogy azt inkább elfelejtem és inkább veszek helyette 1 x7-et.
2011. márc. 14. 13:01
 6/10 Captain Frájer ***** válasza:
25e alatt használtpiacon nézelődjél, pl hardverapro.hu-t, mert ott már tökéletes GTX 260-at is láttam eladósorban, illetve HD 4850-4870 is leledzik, de Geforce 9800GTX biztosan, s ezek jóval, jóval erősebbek a GT 220-nál és huzamosabb ideig kibírod VGA frissítés nélkül, csupán a DX 11-et nem kapod meg, de azt az eredeti kiszemelteddel sem kaptad volna.
2011. márc. 14. 20:37
 7/10 A kérdező kommentje:
Használt kártyát nem nagyon szeretnék venni a garancia hiány miatt, így is már 2 VGA-m ment tökre mert leégett és azok is használtak voltak, szóval most inkább vennék újat és 3 év garival, mint használtat, de akkor lehet elfelejtem az egeret és inkább költöm az arra szánt pénzt a videokártyára.
2011. márc. 14. 22:05
 8/10 Captain Frájer ***** válasza:

Érdemesebb. Hiába 3 év garancia, ha előbb kéne újabb, mert kevésnek bizonyul, ráadásul lassú pénzbefolyással ismételten egy ugyanilyen árkategóriás gyengébb VGA-t engedhetnél meg, ami már azt jelenti, hogy tegyük fel 3 éven belül költöttél el annyi pénzt, amiből olyan VGA-t vehettél volna, amivel több évig kihúztad volna nagyon jó grafikai beállításokkal, majd később is alkalmazható lett volna erős közepes beállításokon.

Ha javasolhatom, akkor a legjobb vétel egy HD 5770 vagy egy GTS 450 lenne minimum. De már egy HD 5750(őt már lehet 25-től kapni) is sokkalta jobb választás lenne.

2011. márc. 14. 22:45
 9/10 A kérdező kommentje:
szerintem a gts 450-ven fogom megvenni mivel mindig is geforce párti voltam, köszönöm szépen a segítséget.
2011. márc. 14. 22:53
 10/10 A kérdező kommentje:
sry az offolásért, de nem szeretnék új kérdést nyitni emiatt, de kb mekkora táp kellene a gts 450-nek. jelenleg 1 codgen 400-asom van amiről gondolom olyan 300-350W-ot le ad jobb esetben.
2011. márc. 14. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!