Videókártya. De melyik gyártó?
hogy hogy mind1? mind1 pl hogy jaunxingot vagy asus-t veszek? naneeee
ennyire nem vagyok láma....csak lemaradtam a vga trendeket illetőleg....nem vágom a sorrendet....
Szia! Manapság tényleg mindegy, kiváltképp, ha referencia modellt veszel!
A különbség jórészt a körítésben van, esetleg a hűtésben. A Gigabyte pl remek hűtőket szerel a kártyáira. Az ASUS-nál szinte csak a nevet fizeted meg, ahogy igaz ez az EVGA termékekre is, vagy például az XFX-re.
Zotac, Point of View, ASUS, Gigabyte, Gainward stb... szerintem mindegy. A hűtő alapján válassz és a dobozba csomagolt extrák alapján, ha ez számít. Régen még tényleg számított, de manapság már sokkal kevésbé.
GPU és a VRAM ugyan az mindegyikben. Mondjuk olyan gyártót nem érdemes választani, aki azzal akar spórolni, hogy nem a jóval tartósabb és hőállóbb szilárd elektrolitos kondikat szerel a kártyáira. Bár ilyen ritkán fordul elő. Amúgy 23:53 teljesen igaza van.
A legfontosabb a hűtés, sok gyártó szintén csak spórolásból alul méretezi a hűtést, emiatt hangosabb lesz a kártya, és jobban is fog melegedni.
A körítés már teljesen másodlagos. Bár jól esik az embernek mikor 10 eFt értékű teljes verziós játékszoftvert is talál a dobozban. De ezek általában majdnem annyival drágábbak is.
Az előző remek kártyát ajánlott.
Az egyik barátomnak HD5850-e van a gigabyte-tól, az is ilyen hűtővel, csak az 3 ventilátoros. Nagyon hatékony és csendes, jók a gigabyte hűtők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!