Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet ez? Egérproblémára...

Mi lehet ez? Egérproblémára tippelek.

Figyelt kérdés

2 napja kezdődött. Bejött egy skype ablak amin a gombok szövegének a helyén négyzetek voltak. Bármivel próbálkoztam, nem tudtam bezárni, így kihúztam a gép digóját a konnektorból. újraindítás után nagyon gáz dolgokat kezdett művelni a gép.Először is, ha az asztalon lévő ikonokat meg szeretném nyitni, nem azt nyitja meg amelyikre duplán kattintottam, hanem teljesen mást, úgymond végigszalad az ikonokon és megáll valamelyiken.Azt már kiokoskodtam, hogy csak vízszintes elrendezésnél csinálja ezt, balról jobbra mozogva.

Ha végre sikerült megnyitnom a firefoxot, máris jön a következő probléma:beírnám a keresőbe amit szeretnék, de miután belekattintok, elkezd futni a kurzor balról jobbra.

Ezután rá akarok kattintani az Eszközökre és az egész eszközsoron lévő fülek baromi gyorsan villogni kezdenek, úgy, hogy képtelenség kiválasztani bármelyiket is.

Megunom, ki akarom kapcsolni a gépet, de újra ez a futkosás, úgyhogy csak CTRL+Alt+DEl-el sikerül.

Néhány percig rendesen működik minden, aztán megbolondul.

Mi ez? Találkoztatok már hasonlóval? Mielőtt kezdődött telepíteni akartam egy szoftveres webkamerát, de nem sikerült, így vettem egy sima PLUG & Play kamerát ami simán felment és műkszik. Ennek lehet köze hozzá?

Genius optikai egerem van kb 2 éves.

Cseréljem le, vagy vírus okozza ezeket.

Eset smart securitym van és Advance systemcare proffessional amiket végigfuttattam és minden ok, a rendszer tiszta és optimalizált.

2011. márc. 11. 23:01
 1/7 A kérdező kommentje:
Bocs az elírásért dugójára gondoltam digója helyett.:))
2011. márc. 11. 23:03
 2/7 anonim ***** válasza:

Gyanús, hogy X dolog telepítése után történt. Hibás driverre, vagy pedig vírusra gondolok.

A skype miatt pedig végképp vírust gyanítok. Hogy csak négyzetek voltak, arra utal, hogy valami átírta, hogy a progi milyen betűtípust használjon. Ez szerintem vírus, 90%-ban. Próbáld ki még az Avast! -ot és a Microsoft security essentialst is, hátha. Persze egyszerre ne legyen több vírusírtó telepítve.

2011. márc. 11. 23:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Megpróbálom még másik egérrel is meg amit javasoltál, aztán ha nincs más újra kell telepítenem amitől már most kivagyok, nem lesz kis munka minden kis szir-sz@romat újra felrakni. Na mindegy, köszi.
2011. márc. 11. 23:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Nos az újratelepítés mindig működik, ez valóigaz, csak ügyelj, hogy mikor csinálod, ne gyorsan formázd meg a rendszert, hanem teljesen.

Egyébként pár tipp, hogy legközelebb ne legyen olyan fájdalmas:

A programjaid telepítőit gyűjtsd össze és írd CD/DVD-re, így meglesznek később. A merevlemezt pedig particionáld és külön partíción tárold a felhasználói fájlokat. Ez a két módszer rengeteget segíthet!

2011. márc. 11. 23:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem egér probléma ez ,hanem egy jó nagy vírus.
2011. márc. 12. 04:00
 6/7 A kérdező kommentje:

Igazatok volt, nem az egér volt rossz, mert kipróbáltam másikkal és azzal is ugyanaz a probléma.

Leszedtem a gépről a nod32 meg a hozzá tartozó gyanús programomat,feltettem egy avastot,új firefoxot telepítettem és bár lehet, hogy ez sem oldja meg teljesen a problémát, de már érezhetően jobban működik a gép.

Próbálom elódázni az újratelepítést.

Egyébként meg köszi az ötleteket, én is ezt csináltam, kimentettem a programokat, adatokat lemezre, pendrivera.

Particionálást még nem csináltam, de jó ötlet.

Szóval nagyon köszi mindenkinek a segítséget.

2011. márc. 12. 13:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Én meg évek óta már nem is particionálok. Vettem egy 300 GB -os külső usb-s tárolót és mindent oda pakolok amit fontosnak érzek. Így a gépen igazából semmi nincs (csak a böngésző meg néhány progi),így ha újrakell valamiért tenni az oprendszert,akkor még lementeni sem kell a gépről semmit.
2011. márc. 12. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!