Mér nem látom másik gépet egy hálón belűl?
Figyelt kérdés
Üdv! az lenne a problémám, van 2 gép, egy hálózaton belül, szeretném megoosztani a kettőt vagyis hogy lássák egymást.. csak a hálózat úgy van kialakítva hogy az egyik netkábel közvetlen a routerből jön az egyik géphez, a másik kábel másik gépre pedig úgy hogy még útközbe esik egy wifis router és azon keresztül megy a másik gépre a kábel. Az lenne a kérdésem hogy hogylehetne láthatóvá tenni a 2 gépet hogy lássák egymást ? néztem már megosztási mappát, létrehoztam, meg néztem hogy 1 tartományba legyen mind 2 gép "Mshome, de úgyse látták egymást... szóval nemtudom hogy lehetne ezt megoldani.. valami köztes pontot létre hozni hogy kapcsolatba legyen a 2 gép egymással. ha 1 routeren lenne 2 gép az oké, simán gond nélkül láthatják egymást de így, hogy még a hálóba van mégegy router.. kicsit nehézkes... ha valaki tud valamit írjon!2011. márc. 10. 00:53
1/8 anonim válasza:
De én ezt nem értem. Minek 2 router egy hállózatban ? Miért nem veszel olyat ami modem+wifi router egyben ?
2/8 anonim válasza:
Azért mert a megosztás csak egy alhálózaton belül működik.
3/8 anonim válasza:
2. vagyok, használd a második routert CSAK switchként vagy AP-ként (nem tudom mire van szükséged) és akkor az 1. routertől fog DHCP-n IP-t kapni. Utána legyenek egy munkacsportban és minden oké.
4/8 A kérdező kommentje:
azért kell mert adatokat szeretnék egyik gépről másikra áthúzni és nemakarok pendrive-al meg ilyenekkel fölalá rohangálni. és azért van így a hálózat mert csak igy lehetett megoldani, több gép is van a hálózatba, földszinten van az 1. router ott szétvan osztva 2-3 gépre, és abbol a routerből jön fel 1. emeletre két kábel az egyik megy a géphez a másik meg a 2. wifisrouterbe., és a másik gép meg csak a wifisrouterre van kötve (mind2 gép emeleten van)
2011. márc. 10. 10:35
5/8 anonim válasza:
Ezt aztán megoldottad rendesen öcsém.
De még mindig nem értem hogy minek 2 router ha wifis?
Nálatok a wifinek tériszonya van az emeleten hogy nem jut el odáig?
6/8 anonim válasza:
Komolyan nem bírod felfogni, hogy a 2. routernek ne használd a router funkcióját csak a switchet meg az AP-t? Komolyan nem jut el az agyadig? Balfék.
7/8 A kérdező kommentje:
balfék a nénikéd azért még nem kell lehordani... ha meg nem tetszik nemmuszáj elolvasni és ideírkálni.. én olyan emberektől várok válaszokat akik segítenek is, és nem csak kioktatják az embert.
2011. márc. 10. 19:00
8/8 anonim válasza:
B*szdmeg szerinte mit csináltam 4 hsz-rel ezelőtt?? Segíteni próbáltam! Csak éppen olyan szinten retardált vagy, hogy el sem jut az agyadig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!