Mi az, hogy formázás?
"Infóból full hülye vagyok!"
Hát ez látszik sajnos. Pláne úgy, hogy a Google-t még a hülyék is ismerik.
Ha működik, akkor nem kell formázni.
A formázás egyébként felépíti a partíción a fájlrendszert és a hozzá tartózó rekordokat, hogy utána fájlokat tudj létrehozni rajta.
"A formázás az a folyamat, melynek során a mágneses adathordozóra jeleket írunk, melyek a sávokat és szektorokat jelölik meg. Egy lemez formázása elõtt a mágneses felszín csak össze-vissza jeleket tartalmaz. A formázás bizonyos rendet visz ebbe a káoszba oly módon, hogy vonalakat húz a sáv- és szektorhatárokra. A pontos részletek ettõl egy kicsit eltérnek, de most ez lényegtelen. Az viszont fontos, hogy formázás nélkül nem használhatók a lemezek."
Tulajdonképp rendet teremtünk a lemezen. Amin a gyártás során, vagy a rengeteg használat után káosz van. Pl. mint alapból a gyerekszobába. Kijelöljük a kályha, meg az asztal helyét, hogy a gyereknek meg tudjuk mondani, hogy hova tegye le a táskáját. Pl: a kályha mellé. A formázással az operációs rendszernek egy kiindulási alapot adunk, hogy honnan induljon, meddig tarthat, stb. A gyári lemezeket alapból formázzák. Amikor pl rárakják a linuxot. Mi meg rögtön átírjuk windowsra.
Formázás ~ teljes törlés
Formázni csak akkor kell ha a fájlrendszert meg akarod változtatni (most valószínüleg Fat32, ennek a hátránya, hogy max 4GB fájlokat tud használni, ha nagyobb fájlt szertnél rámásolni akkor elöbb formázd NTFS fájlrendszerre)
Formázást inkább a Lemezkezelőben végezd.
(itt az adott meghajtóra jobbklikk)
Köszönöm a válaszokat!
Az első hozzászólónak üzenem, hogy ha ezért jöttél ide, hogy megerősítsd bennem, hogy mennyire hülye vagyok az informatikához, akkor én könnyedén értesíthetlek arról, hogy te meg egy megkeseredett, berozsdásodott, töketlen balf@sz vagy. :( Ezt nem kell azt hiszem bővebben kifejtenem. Ha neked ez okoz örömet, hogy betold ide a képed arcoskodni, akkor elég egy kalap sz@r lehetsz, már ne is haragudj. :(
Üdvözletem
53 %ost kivéve mindenkinek köszönöm,hisz most nekem is segített!
53%-os! Arra való ez az oldal,hogy gyakori kérdéseket tegyünk fel,igenis nincs probléma azzal,hogy feltette a kérdést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!