Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi az, hogy formázás?

Mi az, hogy formázás?

Figyelt kérdés
Kell-e formázni egy pen-drive-ot. Most vettem, eddig minden működik, de ha a cserélhető lemez meghajtójára klikkelek jobb gombbal, van egy olyan lehetőség is, hogy formázás. Erre ha rá is klikkelek nem csinál semmit. Kérek valakit, hogy írja le mi az a formázás, mire jó, milyen esetekben kell stb. Fontos lenne! Infóból full hülye vagyok! Előre is köszi!
2011. márc. 9. 23:02
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

"Infóból full hülye vagyok!"

Hát ez látszik sajnos. Pláne úgy, hogy a Google-t még a hülyék is ismerik.

2011. márc. 9. 23:06
 2/9 anonim ***** válasza:
90%

Ha működik, akkor nem kell formázni.

A formázás egyébként felépíti a partíción a fájlrendszert és a hozzá tartózó rekordokat, hogy utána fájlokat tudj létrehozni rajta.

2011. márc. 9. 23:07
 3/9 anonim ***** válasza:
Njo az előttem író leírta, de gondolom ezt nem érted. Röviden. A formázás, letörli az egész lemezt és kicsit rendbe is rakja, ha baja van... Nagyjából.
2011. márc. 9. 23:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"A formázás az a folyamat, melynek során a mágneses adathordozóra jeleket írunk, melyek a sávokat és szektorokat jelölik meg. Egy lemez formázása elõtt a mágneses felszín csak össze-vissza jeleket tartalmaz. A formázás bizonyos rendet visz ebbe a káoszba oly módon, hogy vonalakat húz a sáv- és szektorhatárokra. A pontos részletek ettõl egy kicsit eltérnek, de most ez lényegtelen. Az viszont fontos, hogy formázás nélkül nem használhatók a lemezek."

Tulajdonképp rendet teremtünk a lemezen. Amin a gyártás során, vagy a rengeteg használat után káosz van. Pl. mint alapból a gyerekszobába. Kijelöljük a kályha, meg az asztal helyét, hogy a gyereknek meg tudjuk mondani, hogy hova tegye le a táskáját. Pl: a kályha mellé. A formázással az operációs rendszernek egy kiindulási alapot adunk, hogy honnan induljon, meddig tarthat, stb. A gyári lemezeket alapból formázzák. Amikor pl rárakják a linuxot. Mi meg rögtön átírjuk windowsra.

2011. márc. 9. 23:40
 5/9 anonim ***** válasza:
mi az, hogy nem csinál semmit, ha rányomsz nem ad be semmi kis ablakot vagy vmit?
2011. márc. 10. 00:53
 6/9 anonim ***** válasza:

Formázás ~ teljes törlés

Formázni csak akkor kell ha a fájlrendszert meg akarod változtatni (most valószínüleg Fat32, ennek a hátránya, hogy max 4GB fájlokat tud használni, ha nagyobb fájlt szertnél rámásolni akkor elöbb formázd NTFS fájlrendszerre)

Formázást inkább a Lemezkezelőben végezd.

(itt az adott meghajtóra jobbklikk)

[link]

2011. márc. 10. 09:32
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az első hozzászólónak üzenem, hogy ha ezért jöttél ide, hogy megerősítsd bennem, hogy mennyire hülye vagyok az informatikához, akkor én könnyedén értesíthetlek arról, hogy te meg egy megkeseredett, berozsdásodott, töketlen balf@sz vagy. :( Ezt nem kell azt hiszem bővebben kifejtenem. Ha neked ez okoz örömet, hogy betold ide a képed arcoskodni, akkor elég egy kalap sz@r lehetsz, már ne is haragudj. :(

Üdvözletem

2011. márc. 10. 23:00
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Na most aztán beszóltál, te szerencsétlen szar :P
2011. márc. 10. 23:36
 9/9 anonim válasza:
94%

53 %ost kivéve mindenkinek köszönöm,hisz most nekem is segített!

53%-os! Arra való ez az oldal,hogy gyakori kérdéseket tegyünk fel,igenis nincs probléma azzal,hogy feltette a kérdést...

2015. jún. 6. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!