A BIOS-ban 200MHz-re állított ramokat miért látja az Everest 133MHz-nek?
Figyelt kérdés
Most raktam P4-es HT(800fsb) procit a celeron(533fsb) helyett. Asrock alaplapom van, támogat mindent ami benne van. Eddig amit állítottam, az volt a Windowsban is. Most a DDR400as ramokat a biosban jól mutatja 200MHz-n, de az everest DDR266-nak írja. Everest eddig jól mért. Na most ha az FSB-t emelem a procinak, és úgy mutat a win DDR400-at, de a bios többet, attól lesz baja a ramoknak? Egyáltalán mitől lehet ez a hiba?2011. márc. 8. 19:29
1/4 anonim válasza:
Pl. Ha emeled a bios-ban az fsb-t, azzal a ramok óra jelei is emelkednek. tehát ha pl 20% fsb emelésnél vagy, a biosba a ramok sebességét is visza kell venni 20%-al h. teljesen szinkronba legyenek.
2/4 A kérdező kommentje:
Oké, de nekem az a gond, hogy a BIOS-ban a ramok 400-asra vannak állítva és úgy is érzékeli DE a windows meg csak 266-nak látja. Úgy akarom megoldani, hogy addig húzom, ameddig a win is 400nak látja. Akkor meg gondolom a bios mégtöbbnek írja majd. De nem tudom mi okozhat ilyen hibát.
2011. márc. 8. 19:55
3/4 anonim válasza:
mert úgy tűnik, az egyik alkatrész nem támogatja a 400 mhz-et, így ha megerőszakolod, a náladnál okosabb gép nem engedi akkor sem.
ezért beállítja a legkisebb közös többszöröst órajelnek.
attól, hogy a proci 800-as, még nem biztos, hogy a 400-at IS támogatja...
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megoldódott, az időzítésekkel volt a gond, 400MHz-n a ramnak lassabb időzítések kellenek. Utolsó: Nem értem mire akarsz kilyukadni. A proci 800FSB-s, ami a 400-as ramot támogatja. A procit nem akarom 400-ra tenni!
2011. márc. 10. 18:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!