Mennyi áramot fogyaszt egy 300 wattos táppal ellátott P4es gép?
Igen a notebook biztosan takarékosabb bár nem biztos.
Nekem egy 400w os táp van a gépben a Lidlis fogyasztásmérő szerint normálisan 67w Terhelten 102w-ot fogyaszt bár nem tudom hogy ez helyes eredmény e állítólag a pc tápok csak ugy szagatottan veszegetnek a váltóáramból és ugy alakítják át.
Hogy kell akkor átlagolni?
Akkor az én 400w-os 67-102w-ot fogyasztó gépem valójában hány wattot fogyaszt?
hogy te mennyire nem értesz a méréstechnikához!
mondjuk meg kéne mérni az áramimpulzusokat (feszültséggé alakítással) pl. egy tároló oszcilloszkóppal, és a kapott jelalak egy periódusát átlagolnád...
fontos lenne tudni, hogy hány merevlemez, és milyen videókártya van a gépben. a pentium 4 a szivárgási árama miatt legendásan sokat zabál, majdnem annyit mint egy két vagy több magos processzor.
én azt mondanám, hogy a gép így látatlanban olyan 150-200W körül fogyaszthat (lehet 150 alatt van, ha gyenge a VGA), erre még rájön a gondolom életveszélyes táp gagyi hatásfoka, és akkor máris ott vagyunk hogy 250W körüli, vagy afeletti teljesítményt vesz fel.
igen, egy laptop mindenképp takarékosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!