Valami kattogós hangot add ki a számítógép 2-3 percenként. Olyan kettőt hármat kattog. Ez mi lehet?
Figyelt kérdés
2011. márc. 3. 15:11
1/11 anonim válasza:
Ennyire rövid leírásból halvány lila gőze sem lesz senkinek, hogy mi kattoghat a gépedben. Amég nem füstöl nincs baja amúgy...
2/11 anonim válasza:
Pontosabban,addig jó a gép míg benne van a füst...ha kijön belőle,utánna nem lesz jó. :)
Nem a floppy-t csekkolja??
3/11 anonim válasza:
Nagyon sok minden, köztük a haldokló merevlemez is,de többre mész, ha belekukkantasz a rendszernapló üzeneteibe..
4/11 anonim válasza:
vagy a win7 vagy az asus hibája, de mind tesómnak a 3 éves gépében, mind nekem újkorától van olyan, hogy elkezd kattogni. legvalószínűbb, hogy a hdd.
5/11 anonim válasza:
A merevlemez kattog. Az olvasó fej néha kicsapódik oldalra (Notebook?)
6/11 anonim válasza:
Én olyanról is hallottam, hogy a winchester esetében elszakad valami, és akkor az adhat ki ilyen hangot. Ami nem jelent sok jót. Szerintem nézesd meg valakivel, aki ért a gépekhez, ha tudod.
7/11 anonim válasza:
Utolsó válaszadó vagyok:
A winchestert, csak laptop esetében hallottam, ha asztali géped van, akkor nem biztos, h ez a gond.
8/11 anonim válasza:
95% hogy a HDD
Ha laptopod van akkor energiatakarékosságból ki-be kapcsolgat, ezek az un load/unload ciklusok... ezzel az a gáz, hogy véges számú ilyen ciklusra van tervezve a winyód, úgy 300-600ezer közöttire. Everesttel érdemes csekkolni, hogy hol tart ez a számláló. Van rá egy jó program, quietHDD a neve.
Ha asztali gép, akkor lehet haldoklik a winyó, érdemes belenézni a SMART-ba szintén everesttel. Lehet cserés lesz nemsoká.
9/11 anonim válasza:
Ez sanszos hogy a vinyó lesz és hamarosan el fog szállni. Szerintem ha van rajta fontos anyagod akkor még most mentsd le. Nálam is így kezdődött, kattogással és nemsokára el is szállt.
10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. :) Mint később kiderült, hogy a winyo volt és sajnos el is szállt.
2011. márc. 8. 09:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!