Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szeretnék új gépet venni,...

Szeretnék új gépet venni, amin nagyon jól futnak a mostani új játékok is. Szerintetek melyiket érdemes? Vagy ha van olyan, akkor melyik helyett mi legyen?

Figyelt kérdés

-Gigabyte H55 DDR3 S1156

-Intel Core i3 540 (2,9)

-4 GB DDR III Ram

-500 GB 7200 HDD SATA

-LG DVD ÍRÓ

-Integrált Hang és Lan

-Nvidia GTS450 1GB

-Colorsit ATX HÁZ+TÁP

-Gigabyte AMD DDR3

-AMD Athlon II X4 635

-4GB DDR III RAM

-500 GB 7200 HDD SATA

-LG DVD ÍRÓ

-Integrált Hang és Lan

-Ati Radeon 5750 1GB

-Colorsit ATX HÁZ+TÁP

2011. márc. 1. 10:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyi pénzed van rá. AMD-s rendszerrel olcsóbban kijössz, és még plusz dolgokat is tudsz beletenni (pl erősebb táp Corsair HX650 stb stb) ha a Core i3-as összeget ráköltöd. Ha viszont spórolás a cél akkor az AMD-s konfig a tied. én pl inteles vagyok én Core i3-at vennék.
2011. márc. 1. 10:16
 2/9 Panda Péter ***** válasza:

ez a colorsit ház és táp az életveszélyes, ipari hulladék kategória. de egy ilyen konfignak baromság 650-es tápot venni, elég egy minőségi 400W-os, mondjuk egy Chieftec CTG, vagy FSP APN táp.

Én az AMD konfigot venném, bár abba is elkélne egy erősebb VGA.

2011. márc. 1. 11:09
 3/9 Pj0tr ***** válasza:

Több mint egy éves a gépem és ilyen VGA van benne. Akkor sem volt a legüberkirályabb darab, szóval az gyengének tűnik a mai játékokhoz.

Az író irreleváns játék szempontjából. A 4 magot nem tudom mennyi játék támogatja manapság, de abba nem kötök bele. :)

Ha már hit kérdések is felmerültek, akkor látom gigabyte fan vagy. Én a magam részéről maradok az asusnál :)

2011. márc. 1. 13:17
 4/9 anonim ***** válasza:

ha játékra akarod akkor én az amd-t választanám de: cserélném a procit phenomra, még akkor is ha csak két magosra van pénzed. a videokártya ma már tényleg nem a legjobb, ha nem akarod egy két éven belül cserélni akkor legalább egy gtx 460 768mb-ot vegyél, most egész jó áron dobálják, vagy hd6850. tápból ahogy előttem szóló is mondta egy jó minőségű 400-450 wattos elég. és bár nem írtad a pontos típusát, de alaplapból legalább ezt venném:

[link]

2011. márc. 1. 13:51
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen én is inkább az intel fele hajlom, GTS450-es VGA-val

(az azért még nem elavult nem?)

akkor a colorsit ház helyett lehet választok mást mit ajánlanátok helyette elfogadható árban?

Még a proci a kérdéses phenom legyen? vagy jó az Intel

Core i3 540?

2011. márc. 1. 15:24
 6/9 anonim ***** válasza:
mivel intel mellett maradtál ha jól sejtem akkor core i3, a phenom AMD!! a videókari egy jó középkategória, árban is olyan 30-35eFt között mozog. házat ha én vennék akkor megnézném a Codegen-t mivel olcsó, és árához képest meglepően jó kivitelű, persze sokan nem szeretik, de nekem az a tapasztalatom (250gépes rendszergazda vagyok), hogy a Codegen masszív és strapabíró. egyébként rengeteg ház gyártó van, pl Cooler Master, Thermaltake, Gigabyte, Codegen stb én a helyedben bemennék az üzletbe és kézbevenném a kiállított házakat, szerintem minden további nélkül megengedik hogy mustráld, amire figyelj: igényes legyen a kialakítás, legyen szellős a kivitele, min 3-4 db 5,25"-ös bővítő legyen, masszív tapintású legyen a lemez, ha nyiklik nyaklik mikor megfogod inkább tedd vissza, ha lehet vetesd le az oldallemezt és nézd meg hogy "összegyűrődik" vagy vagy azért van tartása, jól illeszkedi-e, nincsenek sorják stb. az hogy most adnak hozzá tápot vagy sem nem érdekes, ehhez a konfighoz úgyis egy komolyabb tápot kell venned!!!
2011. márc. 1. 16:07
 7/9 anonim ***** válasza:

az előző vagyok

és a táp: Corsair-nek vannak elfogadható tápjai 15-20-ezer körül, persze ezek hagyományos kábelezésűek, moduláris tápok azért drágábbak. PC házhoz adott tápok nem igazán kielégítőek egy core i3-hoz, és nem elavult a rendszer, persze nem is a legfrissebb, de ezt ne is nézegesd mert amit ma megveszel 200eFt-ért azt pár hónap múlva majdhogynem féláron veszed meg.

2011. márc. 1. 16:11
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segítséget! Nagyon sok segítséget kaptam, megpróbálok mindenre odafigyelni majd ha megveszem. Akkor ez egy viszonylag jó config összeállítás, remélem, hogy pár évig elég lesz.
2011. márc. 1. 19:52
 9/9 anonim ***** válasza:

az előző vagyok megint:

Az hogy jó config-e nem egyszerű dolog hiszen mindig van egy jobb. Fontos még hogy mennyit szánsz rá és mire használod. De konkrétan nem rossz tudsz vele játszani a legújabb játékokkal gond nélkül élvezettel, videót is tudsz vágni normálisan, net és office-t nem is említem. Lényeg ha a pénztárcád nem enged meg jobbat, ne bánkódj szeretni fogod a gépet. A ház és táp vásárlásnál meg okosan, ne dőlj be a boltos marketing dumájának, NEKI MINDEN ELADÓ és a készletétől akar elsősorban szabadulni (tisztelet a kivételnek)!!!

2011. márc. 1. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!