Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valaki elmagyarázná hogy kell...

Valaki elmagyarázná hogy kell használni a WD Advenced Format cuccát?

Figyelt kérdés
2011. febr. 28. 19:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen ez adattárolási formát jelent, ez a merev lemezes meghajtók tulajdonképpeni új generációja. Azt tudni kell hogy a HDD eddig 512 bájtos szektorokban tárolták az adatokat, míg az Advanced Format formátumot használó HDD 4 kilobyte-ban tárolják. Az Advanced Format formátumot elsőként a Western Digital alkalmazta de a többi gyártó is hamarosan követi.

Ez röviden annyit fog tenni, hogy a merevlemezed kapacitása 9-11%-al több lesz. Minden operációs rendszerrel kompatibilis. (2011-től minden gyártó erre áll át egyébként)

2011. febr. 28. 20:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezt tudtam eddig is igazábol nekem van egy merevlemezem ami elvileg tudja ezt csak bevarázsolni nem bírom
2011. febr. 28. 20:24
 3/6 anonim ***** válasza:
hogy érted hogy bevarázsolni nem tudtad? kicsit egzaktabban írd le mi a gond, mit szeretnél csinálni illetve eddig mit csináltál.
2011. márc. 1. 10:26
 4/6 A kérdező kommentje:

Van egy WDC WD1001FALS-00J7B0 merevlemezem amit normálisan formázva 931 GB a használható kapacitása.

Olvastam erről már jó pár helyen viszont nem találtam leírást hogy hogy lehetne ezt használni (pár angolt de azt annyira nem értem) olvastam olyat hogy a 7-8 as türe kell tenni jumpert és akkor a WD Align progival tudnám csinálni de ott azt írja hogy nem használható holott a WD weblapja szerint lehet.

2011. márc. 1. 15:38
 5/6 anonim ***** válasza:

próbáld meg ezt a KB-t feltenni [link]

és persze nem ártana ha a legfrissebb chipsetes SATA AHCI drivert is feltennéd, bios-ba ellenőrízd hogy a SATA vezérlőd AHCI-n van-e

vagy itt van még egy megoldás is [link]

2011. márc. 1. 15:55
 6/6 A kérdező kommentje:

köszi a választ próbálkozok még vele a leírtak alapján

most felrakom a win7 SP 1 et és a frissítéseket

ui.:Az AHCI eddig is be volt és be van kapcsolva de furcsállom hogy nem írja ki a meghajtóknál a biztonságos eltávolítást

Ha számít akkor Gigabyte GA-MA770-DS3 alaplapom van az azon levő SATA portokat használom és a 2. legfrissebb BIOS van rajt

2011. márc. 1. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!