Valaki elmagyarázná hogy kell használni a WD Advenced Format cuccát?
Tulajdonképpen ez adattárolási formát jelent, ez a merev lemezes meghajtók tulajdonképpeni új generációja. Azt tudni kell hogy a HDD eddig 512 bájtos szektorokban tárolták az adatokat, míg az Advanced Format formátumot használó HDD 4 kilobyte-ban tárolják. Az Advanced Format formátumot elsőként a Western Digital alkalmazta de a többi gyártó is hamarosan követi.
Ez röviden annyit fog tenni, hogy a merevlemezed kapacitása 9-11%-al több lesz. Minden operációs rendszerrel kompatibilis. (2011-től minden gyártó erre áll át egyébként)
Van egy WDC WD1001FALS-00J7B0 merevlemezem amit normálisan formázva 931 GB a használható kapacitása.
Olvastam erről már jó pár helyen viszont nem találtam leírást hogy hogy lehetne ezt használni (pár angolt de azt annyira nem értem) olvastam olyat hogy a 7-8 as türe kell tenni jumpert és akkor a WD Align progival tudnám csinálni de ott azt írja hogy nem használható holott a WD weblapja szerint lehet.
köszi a választ próbálkozok még vele a leírtak alapján
most felrakom a win7 SP 1 et és a frissítéseket
ui.:Az AHCI eddig is be volt és be van kapcsolva de furcsállom hogy nem írja ki a meghajtóknál a biztonságos eltávolítást
Ha számít akkor Gigabyte GA-MA770-DS3 alaplapom van az azon levő SATA portokat használom és a 2. legfrissebb BIOS van rajt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!