Sajnos nem úgy hűt mint kéne, nem tudom hogyan állítsam be.
Asus alaplapom van, BIOS-ba van egy lehetőség hogy CPU Fan mode, ott performance-re raktam, de ugyanúgy melegszik a proci. A processzornak egyébként nincs semmi baja, tehát a hűtő nincs jól beállítva.
Van ezenkívül még egy ASUS EPU-4 Engine program, amit a laphoz kaptam, de ebben is rámegyek hogy high performance, de semmi változás.
CoolerMaster Hyper TX3 hűtőm van, tudna elvileg 2000rpm-et, de csak 1100-1200on pörög.
2011. febr. 25. 07:48
1/5 P.O.C. válasza:
Milyen alaplapod van? És mennyire melegszik a proci? Amúgy szerintem rosszul van fölszerelve a hűtő, mert a Hyper TX3 nem piskóta kategória. 120 rpm -en is tennie kéne a dolgát.
2011. febr. 25. 08:05
2/5 A kérdező kommentje:
Alaplapom: ASUS P5P43TD PRO
Viszont ahogy feltettem, mind a 4 kattant, tehát az jól lett feltéve, viszont hűtőzsírból nem tudom pontosan mennyit kell tenni, egy olyan 2 mm vastagon volt rajta.
2011. febr. 25. 13:35
3/5 anonim válasza:
Az alaplapodon 3 vagy 4 pines csatlakozó van a procihűtőnek? Mert a TX-3-as 4 tűs csatival rendelkezik, a 3 tűs alaplapi pedig nem fogja tudni vezérelni a fordulatszámát.
2011. febr. 25. 15:39
4/5 A kérdező kommentje:
Igen, 3tűs.
Kiállítottam BIOS-ba hogy automat vezérelje :)
Pörög rendesen, hangos is, de hűt :D
2011. febr. 25. 15:40
5/5 anonim válasza:
Illetve most jutott még az is eszembe, hogy a TX-3-as hőcsövei közvetlenül érintkeznek a proci borításával és olvastam anno egy cikket, hogy a kissé tökéletlen síkolásnak köszönhetően több hűtőpasztát igényel mint a "sima" talpú hűtők mivel a hőcsövek és a talp közötti rések sokat felvesznek ezért mikor először pasztázva felteszed, pattintsd rá rendesen az alaplapra, majd vedd le és látni fogod, hogy kell még rá egy kevés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!