Ebbe a gépbe ellég ez a táp? FSP FSP400-60APN
A gép:
Alaplap:ASROCK M3A770DE
Proci:AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition
Memória:KINGMAX 4096Mb DDR3 1333Mhz KIT
Videó kártya:SAPPHIRE 11163-17-20G HD5770 1GB GDDR5 PCIE
Nem a teljesítménye kérdéses, de még a táp minősége is jó.
De jó ha tudod, hogy FSP FSP400-60APN -nek ezek csak ennyi csatlakozója van:
1 db 24 pin alaplapi
1 db 4 pin 12 v CPU
2 db Molex
3 db SATA
Ebből 2 db molex -et, kapásból elfoglal az videokari PCI-E átalakító kábele. Azt meg nem hiszem, hogy elég lesz neked a jövőben mindössze 3 SATA csatlakozó. Ezen kívül az alaplap is 4+4 pin CPU -t igényel, igaz 4 pin -essel is megy, de stabilabb ha 4+4 -et kötsz rá.
Amúgy az ASRock alaplapokat én a helyedben kerülném.
Ez a Gigabyte a csak pár ezressel drágább, lényegesen jobb minőségű, hasonló szolgáltatásokkal rendelkezik, és 100% -ban japán konduktív polimer kondenzátorokat tartalmaz. Ami élettartam és hőállóság szempontjából sem mellékes.
Szerintem ne vedd meg, méghozzá a csatlakozók szegényes mennyisége miatt. Mint ahogy az előbb is említettem.
Hasonló árkategóriában van a Gigabyte Superb 460 W (ami az FSP Greenpower 400-60GLN belére épül, és megfelelően el van látva csatlakozókkal, PCI-E -vel is):
Vagy a Corsair CMPSU-430CXEU (430 W), amiben még 4+4 CPU is van (tunning esetében ez jól jöhet):
Az alaplapra a javaslatomat meg már megkaptad. Igaz ez nem tartozik a kérdéshez. :)
Giga Superb 460 elég régi fejlesztés, nincs értelme megvenni. Az apn sokkal modernebb felépítésű, de valóban kevés rajta a csatlakozó. Vegyél pl Saga II-őt, azon már rendesen vannak. Chieftec CTG is jó választás.
Corsair CX430 se ajánlott vétel, gagyi a kondikészlete (CX400 még jó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!