Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Wifi routernek lesz valami...

Wifi routernek lesz valami baja, ha kisebb tápfeszültséget kap?

Figyelt kérdés

Van egy Belkin N-es wifi routerem, aminek tönkrement a tápegysége (hálózati adapter).

Még bőven garanciális volt, visszavittem, ahol vettem. (Hipermarketbe, tudom, nem ott kellett volna venni.) Javíttatni nem akarták, kicserélni nem tudják, a pénznek is csak egy részét adták volna vissza, mert nem kp-re lett vásárolva.

Ha pedig én elviszem szervizbe mintha itt se lettem volna, akkor pedig most azonnal kiállítanak róla egy jegyzőkönyvet, hogy ezentúl semmilyen garanciát nem vállalnak rá.

De mivel akcióban vettem, még akkor is olcsóbban jövök ki, ha veszek hozzá egy új adaptert, mintha visszaadnak az árából pár ezer Ft-ot.

Na, de a lényeg, hogy miután kifejeztem a nemtetszésemet, az egyik kolléga hátrabaktatott a raktárba és hozott egy másik adaptert. Bedugta és működött. Legalábbis a ledek világítottak rajta.

Persze a jegyzőkönyvet megírták, hogy semmilyen garanciát nem vállalnak rá ezentúl. Ennyit jelent a Belki gyári "élettartam"-garancia?! Jó ez is csak mellékes.

Az új adapteren itthon vettem észre, hogy nem 12V-os mint a régi, hanem csak 9V.

Ettől függetlenül működik, most is erről megy a net. Ettől lehet valami baja hosszú távon a routernek? Esetleg lassabb lesz vagy kisebb hatótávolságú? Vagy befolyásolja valahogy a működését?

2011. febr. 16. 12:54
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha megy ezzel is akkor baja nemlesz, de ha eldobálja a jelet, instabil stb akkor a táp miatt van. Én a helyi ócskapiacon veszem a tucatnyi tápot, a DC 12V 1000mA tipikusan hiánycikk egyébként 5-6ezerért adják boltban, én 2-300ft-ért szoktam venni. Ha van a közeletekben ilyen vagy valami elektro"turkáló" akkor menj el és szerezz egyet. Írhatsz esetleg valami fórumba is hogy egy ezres+postáért vennél, szóval lehetőségek tárháza
2011. febr. 16. 13:07
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, én is egyébként közben arra gondoltam, hogy majd a "kukás"-piacon nézek hozzá valót. Vagy valamelyik licitálós oldalon körülnézek.
2011. febr. 16. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!