Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen videokártyát válasszak?

Milyen videokártyát válasszak?

Figyelt kérdés

Szeretnék új videokártyát venni, jelenleg egy nvidia 8600gt-m van, még használható, de lassacskán eljutunk oda, hogy nem fognak futni rajta az újabb játékok.

Ki mit ajánl? Nvidia vagy ATI? Milyen márkájú? Mire kell egyáltalán figyelni. Úgy 30-40e forintot tudnék rá szánni.

2011. febr. 15. 07:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Egy picit több :D

2011. febr. 15. 09:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

vagy ezt:

[link]

szintén picit több, de egy gyengébb gépen jobban muzsikál mint a másik

2011. febr. 15. 10:25
 3/8 A kérdező kommentje:

Akkor kicsit szűkítsünk:)

Adott akkor a fent említett 6850-es ATI. Mekkora illetve mi a különbség a 5800-as szériához képest?

Azaz mivel jobb/rosszabb egy nvidia 460gtx, a fenti kettőhöz képest?

2011. febr. 15. 11:09
 4/8 Captain Frájer ***** válasza:
100%

A két kártya pont versenytárs :) Mindkettő nagyjából egy szinten lebeg teljesítményben. Ha nagyon be kéne határolni, hogy hol vannak, akkor ATI vonalon a HD 5770 és az HD 5850 között, Nvidia vonalon meg erőben kb a GTX 275 szintjét hozzák, persze DX 11-es ficsőrök társaságában kevesebb fogyasztás mellett. Manapság már a generációk egymás mellett élnek :)

Én egy Gigabyte GTX 460(1gigás verze) boldog tulaja vagyok és nem panaszkodom.

A HD 6850 mellett szóljon mondjuk az Eyefinity(akár 3 monitort kezel egyetlen kártya) és a kedvezőbb fogyasztás, ellene a driverek hibái. GTX 460 mellett szóljon a PhysX és a FullHD felbontásban nyújtott erőfölénye, ellene pedig a magasabb fogyasztása. Mindkettő remek vétel. Döntösn az áruk és a kínált extrák iránti érdeklődésed :)

2011. febr. 15. 12:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Milyen procihoz akarod venni?
2011. febr. 15. 20:23
 6/8 anonim ***** válasza:
1. vok én csak azért írtam azt mert árban közelit akartam. De ha van pénzed a 2. komment kártyáját javaslom.
2011. febr. 15. 23:28
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, most már kicsit jobb rálátásom van a dologra. Amúgy egy Intel Quad Core Q6600-os proci dolgozik a gépemben:)
2011. febr. 16. 19:25
 8/8 anonim ***** válasza:

akkor érdemesebb a gtx-et venni:

[link]

2011. febr. 16. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!