Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplapot milyen gyakran...

Alaplapot milyen gyakran érdemes cserélni?

Figyelt kérdés
Fel szeretném kicsit újíttatni a gépemet. Kb. 4 éves a gépem alaplapja. Érdemes ezt lecserélni? Mert én szerintem teljesítményjavulást nem hoz, de nem tudom meddig bírják az ilyen kártyák. Ha meg már nagyon öregnek számít akkor inkább most cserélem le, mint hogy az új processzor beszerelése után megint vissza kelljen vinni a számítógépeshez.
2011. febr. 10. 14:17
 1/8 A kérdező kommentje:
ASUS P5VD2-MX alaplapom van pontosan.
2011. febr. 10. 14:19
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ha leszeretnéd cserélni, akkor inkább várj még egy kicsit és vegyél új gépet. De milyen procit akarsz bele????

Nekem van 6 éves gépem is.

2011. febr. 10. 14:28
 3/8 anonim válasza:
Meg kell nézni az alaplap felhasználói kézikönyvében, hogy maximum mekkora processzor és mennyi memória rakható bele! Ha ez neked már kevés, akkor cseréld le! Addig felesleges erre külön költeni. Ha már alaplapot meg processzort is cserélsz, akkor valszínű memóriát is kell cserélned, ekkor meg már elgondolkodhatsz egy komplett, új gép vételén.
2011. febr. 10. 14:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem P5Q Deluxe van, az is jó, pedig már 2,5 éves...
2011. febr. 10. 14:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Alaplapot akkor érdemes cserélni, amikor olyan alkatrészt (proci, RAM) akarsz venni, ami nem jó bele. Egyébként nem.
2011. febr. 10. 15:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem érdemes cserélni. Főleg nem több éves gépnél.

Ha elromlik a gép, vagy csak akarsz egy jobbat, újabbat, akkor vegyél egy teljesen új gépet.

2011. febr. 10. 15:01
 7/8 anonim ***** válasza:
véleményem szerint ha uj alaplapot veszel akkor szinte uj gépet is. Ha nincs vele gond, akkor hagyd. Lehet más Ram is megy bele meg minden. ha jo akkor azt vegyél ami kell, ha meg mégis le akarod cserélni nézd végig mennyibe kerülne mindent megvenni hozzá, meg egy uj gép mennyibe kerülne. szerintem uj akkor jobban megérné.
2011. febr. 10. 15:19
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, sokat segítettek. :)
2011. febr. 10. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!