Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen NoteBook-ot vegyek?

Milyen NoteBook-ot vegyek?

Figyelt kérdés

.

Szeretnék venni egy notebook-ot és nem igazán tudom, hogy milyet... Olyat szeretnék, amit mindenre tudok használni és egy darabig még korszerű marad... Tehát ha most veszek nem mostanába szertném lecserélni.

Eselteg olyat szeretnék, ami a mostani PC-met helyettesíteni tudná és nagy monitorra rákötve használnám, tehát eléggé jónak kellene lennie!

Én egy Dell Inspiron 1525 N-re gondoltam ( [link] Mindene megfelelne nekem.

Egyedül a videókártyáról nem tudok semmit... "128 MB Intel GMA X3100 osztott" van benne. Ez jó? Mit takar ez a kártya? Mit tud? Milyen célra nem ajánlott?

Vagy légyszíves segítsetek nekem! Milyen gépet ajánlanátok? Miért? Egyedül az Intel Core 2 Duo processzorhoz ragaszkodom, meg a WiFi-hez, meg a Bluetooth-hoz, meg a jó videókártyához, meg sok memóriához meg GHz-hez, meg a 15 collhoz, meg a jó esztétikai szempontokhoz ragaszkodom. Ennyi :D!

Köszönöm a Segítséget! xD

.

2009. febr. 7. 21:07
 1/3 anonim ***** válasza:
Az Intel GMA X3100 nem számít túl jó videokártyának. Inkább egy Radeon HD3470, HD3650 lenne jó. Márkának egész jó a Dell, de szerintem nem ér meg annyit amennyibe kerül. ACER laptopok viszonylag olcsók, és elég sokat tudnak. Most épp egy ACER Travelmate 5730G járt nálam, abban 2.26-os C2D van (P8400), 15.4" kijelző, 4GB memória, 320GB winchester, Radeon HD3470 video. Plusz persze DVD-író, Wifi, Bluetooth. Egyszerű design, de nem néz ki rosszul.
2009. febr. 8. 00:44
 2/3 anonim ***** válasza:

A Dell remek választás. Ugyanúgy igényes a HP és az IBM.

Azt írtad, hogy olyat szeretnél, ami a mostani PC-det helyettesíti. Ettől nem lettünk okosabbak. Milyen a mostani PC-d? Mert ha pl egy csúcs játékgép, akkor nincs az a laptop, ami ezt kiváltja.

A laptop mindig kompromiszumokkal jár. Mire használnád? Sokat hordozod? Akkor nem ajánlok 15,4" méretet, inkább 12,1". Sokat játszol? A gamer notik szétmelegednek játék közben és nem hozzák azt az erőt, amit az asztali gépek. WiFi: már alap a b/g/n szabvány mindegyikbe. Bluetooth is alap dolog, de ha esetleg kimaradt, 2 ezer HUF egy adapter. Ideig korszerű maradjon? Vedd meg a legdrágábbat és két hónappal később kell cserélni. Miért ragaszkodsz az C2D-hez? Már van Quad Core is, ha ennyi pénzed van rá. A GMA X3100 nagyszerű választás irodai munkára és java játékok futtatásához, de remekül elmegy vele a Quake 2 vagy a Sims 1. 3 évnél fiatalabb játékokra csak komoly kompromisszumokkal (se) ajánlatos.

Laptopnál szerintem a legfontosabb kérdések: akku üzemideje. Ház kialakítása (Mg-Al előnyben, fém). Matt kijelző vagy "tükrös". Én az utóbbit nem preferálom. Kijelző felbontása. Grafika munkára pl. ajánlott 15,4" mellett az 1680x1050. Melegedés. Nem szerencsés egy forró laptopot ölben tartani. Garancia, nem akarok negatív reklámokat, de a FuSi-k előszeretettel korán elhaláloznak. Méret és súly: nem mindegy, hogy mit cipel az ember. Aki laptopot vesz, feltételezem, hogy hordozni akarja. A Netbook-ok kényelmetlenül kicsik (számomra). Rengeteg mindent kellene figyelembe venni...

2009. febr. 12. 21:21
 3/3 A kérdező kommentje:

Megvettem a Dell Inspiron 1525 N-t és fasza.

Csináltam belőle egy HackBook Pro-t szal most Mac OS X Leo van rajta.. :P

Tényleg jó. Minden. ;D

2009. febr. 16. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!