Mit befolyásol ha ddr2-es a vga, de a ram DDR3?
Figyelt kérdés
Szeretnék fejleszteni a masinámon. AM3-as alaplap + AM3-as processzorra gondoltam, nyilván a ram is DDR3. Viszont egyenlőre nem lenne pénzem egy normális videokártyára. A jelenlegi kártyám (Nvidia 8600 gt) DDR2-es. Mit jelent ez működésben? Az egyik visszafoghatja a másikat? Vagy csak a DDR3-as vga-val jobban kihasználható a teljesítmény?2011. febr. 1. 23:42
1/3 anonim válasza:
Ez így semmit, a két memória típusa közt semmi összefügés nincs. Gondolj bele, hogy DDR3 a legújabb memória, a videokártyákon meg (G)DDR5 van...
Annyi, hogy DDR3 alaplapba általában olyan proci kerül, amihez egy DDR2-es memóriával szerelt kártya molyfing. Egy Phenom II procihoz inkább DDR5 memóriás és viszonylag erős kártya illene. Pl GTS450, vagy jobb, Radeon vonalon meg 5770, 6850 vagy még erősebb.
2/3 A kérdező kommentje:
értem... természetesen tervezem a későbbiekben, de olyan jól nem keresek, hogy egyszerre megvegyem :) tehát addig is azt az 512 videokártyát szintúgy ki tudom használni, mint a jelenlegi AM2 és DDR2 rendszerű gépemben? PL: ugyan azon játékok ugyanolyan minőségben futnak majd? (nyilván a phenom 2 meg a ddr3 dob valamit rajta, de video terén...)
2011. febr. 1. 23:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!