Túl hangos házvetillátor, fordulatszám szabályzás lehetséges lenne?
Figyelt kérdés
Van egy gépem, ami ha alapjáraton van, meg ha fullon megy játékon akkor is egyforma hangja van, az egész gépnek, mert a gépházventi elnyomja minden hangját. Nincs erre valami okos program ami atómatikusan szaályozza a ventit? Amúgy szinte mindig hideget fúj.2011. febr. 1. 21:03
1/7 anonim válasza:
Egy alaplapot és évjáratot ha írsz, kicsit megkönnyíted a dolgunk. Egyébként hardveresen meg lehet oldani, egy állítható ellenállást kötsz a táp és a venti közé az előlapon. Csak meg ne süljön az egész.
2/7 A kérdező kommentje:
hát hardveresen nem szeretném bántani, tavaly karácspnykor vettem, az alaplap: GIGABYTE GA-MA770T-UD3
2011. febr. 1. 21:31
3/7 anonim válasza:
Esetleg BIOSban nézz körül, láttam már ilyen opciót alapból kikapcsolva. Ha nincs, akkor marad a B megoldás.
4/7 anonim válasza:
Szerintem egy csendes üzem módú rezgésmentesen rögzített venti is megoldaná a gondod. Sőt inkább az de próba szerencse.
5/7 anonim válasza:
Egy tipp:
Szedd szét a ventillátort,pucold ki,adj a tengelyére kenőzsírt,majd rakd össze,és a felfogatások alá mindkét oldalra rakj gumialátétet.
Ha nem értesz hozzá,akkor vegyél bele másikat.
(amelyik gép halk,az előbb is megy tönkre,mindenki odavan a halk zajtalan gépekért,csak azt nem veszik észre hogy közben megsülnek az alkatrészek,mert a ventik nem pörögnek annyira hogy hűtsenek is,látsd tápokban temérdeknyi kipúposodott kondenzátor,alaplapon szintúgy)
6/7 anonim válasza:
Lehet venni fordulatszám szabályzókat! Ha 3 pólusú a ventilátorod tápcsatlakozója, akkor tudsz hozzá venni!
ilyesmire gondolok:
7/7 anonim válasza:
De a számítógépnek a legegyszerűbb hűtése, ha leveszed az oldallapját, akkor normálisan kering benne a levegő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!