Nagy különbség van Sound Blaster Live! , Audigy, illetve ezek különböző "módosulatai" között?
Gondolok itt például ezekre:
Audigy SE (SB0570)
Audigy 2 ZS Platinum Pro (SB0360)
Audigy 2 Platinum (SB0240)
Audigy Platinum (SB0090)
Audigy LS (SB0310)
Audigy 2 Value (SB0400)
Audigy 2 ZS (SB0350)
Live! 5.1 Digital (SB0220)
Live! 5.1 (SB0100)
Live! (CT4830)
Live! 24 bit (SB0410)
Illetve ráadás kérdés az 5-ösért, hogy ezek már mind 5.1-esek a Live!-tól kezdve?
Tudom, nem feltétlenül egyszerű kérdést tettem fel, de nagyon kíváncsi vagyok, ugyanis hangkártyát készülök venni, és nem akarok a tájékozatlanságom miatt melléfogni.
Köszönöm a válaszokat.
ha hangkártyát akarsz venni, vegyél egy asus xonar d1-et/dx-et. a creative x-fi szintjén van, sokak szerint jobban is szól, viszont a drivere sokkal könnyebben kezelhető.
a különböző sound blaster generációk általában a támogatott szabványokban, és az elektronikus paraméterekben (jel zaj viszony, torzítás, erősítő/DAC saját zajának nagysága, stb) tér el.
Bocs a késői válszért.. Tudomásom szerint a Live!-oknak problémásak a driverei, és egyébként is nagyobb erőforrás-használatúak. Én nem ajánlom. Az Audigyk már modernebbek, és jobb a hangminőségük is. Az Se és LS modell butított verziók. Azok nem tudják a hardveres 3D-t, szoftveresen csinálják. Már leírtam, miket érdemes megvenni. Közülük is főleg a 4-est javaslom, nekem is az van, és semmi probléma vele (XP Pro 32bit), nagyon szépen szól. Ajánlom a Prohardver fórumát, ahol találsz információt róluk. Itt pedig találsz használtan jó hangkarit:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!