Miért melegszik a processzorom?
2 dimenzió játékoknál, You tube videóknál,Meg például a Barn budi: ami egyszerű játékoknak mondható ,kikapcsol a gépem. A need for speed játék is csak egy pár percig megy és utána kikapcsol a gép . De érdekes hogyha filmet nézzek VLC-én vagy egyéb más programmal, akkor nem kapcsol ki. A gépem elég erősnek mondható, vagyis inkább leírom mert aki szaki az biztosan tud nekem tanácsot adni, hogy mi lehet a probléma !
Szóval:Processzor ..AMD Athlon(tm)Dual core 5000+ 2.60 GHz
(RAM)-4.00 GB(3.50 GB használható)
Videokártya : NVIDIA GeForce 8500 GT
operációs rendszer az W 7-es
Miután kikapcsol gyorsan visszakapcsolom es megnezem a Bioszba:
-processzor temperature: 78C*-ot mutat.
-sistem temperature : 38C*-ot mutat.
de a Processzor temperature az visszaáll egy pár perc alatt 38C*-ra. A hűtőradiátor meg szinte hideg ha ráteszem a kezem.
Azt szeretnem kérdezni hogy nem e operációs rendszer probléma, vagy valami meghibásodott a gépembe ?
007-nek!
A válasz hasznos volt! És nagyon szépen köszönöm.
Még elfelejtettem azt is kiírni, hogy az oldalai a gépnek le vannak szerelve, és a hűtőradiátor meg tiszta és az a hővezetőpaszta ami a radiátor és a processzor koszt van azt kicseréltem, tettem újat, remélvén hogy ezzel megoldom a problémát, és meg annyit hogy eddig nem volt problémám se amikor játszottam ,vagy videókat néztem!
Hol található az a hődióda, Vagy hogy néz ki ?
Hogy őszinte legyek, én is gondoltam arra, hogy esetleg a hőmérője romlót el és azt kenne valahogy kicserélni.
Szeretném tudatni veletek, hogy megoldottam a problémát.
Éspedig ügy hogy meg egyszer kibontottam a gépemet ,levettem a hűtőradiátort és bekentem vastagabban hővezető pasztával úgy ahogy ezen a videón latszik masoljatok be a You tube-ba ( AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ 2.7GHz upgrade - AKON - Her Shoes )és lássatok csodát hogy csak 38 c*-ra meleget fel a gépem es mindent elindítottam rajta hogy kinyírjam a procit, de hál Istennek nem sikerült. Annak előtte én úgy kentem rá a pasztát hogy nagyon vékonyra mert úgy olvastam egy blogon . Ezt azért írom mert lehet, hogy mások is megoldhatják az ilyen jellegű problémáikat !
Milyen processzorhűtőd van?
Nekem volt egy gyári Spire hűtőm (1500 Ft), de egy idő után nem bírta lehűteni a procit, hiába pasztáztam újra. Aztán vettem egy 5100 Ft-s Revoltec Tower hőcsöves hűtőt, kaptam hozzá Revoltec pasztát, megcsináltam a szükséges procedúrát, és kb. 1,5 éve télen-nyáron kifogástalanul működik.
Üdv!
Utolsónak!
az eredeti hűtő van rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!