Van értelme otthonra szünetmentes tápegységet venni?
Otthonra felesleges, ellenben ha olyan helyen laksz ahol hetente pár órára elmegy az áram akkor érdemes.
Villanykörte nem azért megy ki mert elmegy az áram, az épp olyan mintha lekapcsolnád.
A számítógépnek nem lesz baja ha hirtelen leáll, maximum pár adatod veszik el amin éppen dolgoztál.
kikapcsolási tranziensről nem hallott még senki?
a kondenzátoron túlfeszültség lesz, a tekercsen túláram fog folyni!
a számítógép alkatrészei túlnyomórészt televan félvezetőkből kialakított kapacitásokkal. Szegény diódákból a villamos töltések nem tudnak távozni idejében, ezért hatalmasra nő a villamos térerősség, ami miatt a dióda tönkremegy.
Reaktáns áramköri elemek ki-be kapcsolgatása veszélyes dolog. Főleg ha még megahertzes váltakozó frekvenciájú négyszögjel alakú terhelésnek is ki van téve eközben.
ha nem hiszed, majd megtanulod a saját károdon.
Túlfeszültségvédőm van! És hogy meglepődtem, mikor bedugtam a konnektorba, és nem jelezte a földelést! Mert hogy ez is APC, 2 LED-del, egyik a feszültséget jelzi, másik meg a földelést. Csakhogy a földelést nem jelezte... Megnéztem, az összes többi konnektor rendben volt, csak az nem, ahonnan évek óta ment a gép... Egy kocsis is elszégyellte volna magát, annyit anyáztam, mikor ez kiderült. Nagy nehezen rájöttem, hogy az volt a gond, hogy a konnektor kis fém bisz-basza, amibe ugye be van kötve a föld, na, az nincs eléggé kint, így nem érintkezett a dugó földelésével.
01:03 Ha szépen megkérlek, leírnád nekem kicsit érthetőbben is, amit írtál? Nagyon érdekelne! Köszönöm!
Nem tudom, miért vannak gondjaim az izzókkal. Van, hogy simán kiég, van, hogy csak a kapcsolókról vágja le a kismegszakítót, de most pl. konkrétan mindenhonnan levágta, mert egyből a villanyórát vágta le. Szerintem se normális jelenség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!