Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan, mivel (driver No. )...

Hogyan, mivel (driver No. ) lehet működésre bírni egy CMI8738 PCI-os hangkártyát Win XP Prof. Alatt?

Figyelt kérdés

Valaki le tudná írni részletesen mikre kellene odafigyelni, miután, millio driver próbáltam a fent említett pci-os kártyához (az alaplapi AC97 meghalt). Hogyan kellene esetleg szakszerűbben vmit még egy régebbi illesztőből eltávolítani stb...

Lehet ,hogy már ilyen maradvány ütközései miatt nem sikerül az amugy hozzávaló illesztővel sem feltenni.

Az ac97-et a biosban letiltottam , ugyhogy csak a pci-ost látja már a rendszer, de igy sem szól win alatt.

Ja, és linux alatt simán megy , tehát hardver hiba kizárva.

Köszönöm a segítőkész hozzászóllásokat.

2009. jan. 29. 09:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Első találat a google keresőben:

[link]

2009. jan. 29. 10:27
 2/5 anonim ***** válasza:

Biztos vagy benne, hogy az alaplapi meghalt, pontosan hogyan halt meg? :)

No de ez most mindegy..

1. Microsoft UAA Bus Driver telepítve van?

Ha nem, vagy nem tudod, akkor: [link]

2. Nem kell millió drivert próbálni, csak 1 db-ot ami a gyártó weboldaláról letölthető, ha azzal nem működik, akkor felesleges tovább ezen erőlködni, mert nem ez lesz a hibás.

[link]

3. Ha még nem tetted volna, frissítsd a windowst, directx-et, chipset drivert.

Ha ezeket megpróbálod, és még mindig nem működik, akkor tovább segítek majd, egyelőre ezek a legfontosabb lépések.

2009. jan. 29. 10:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Első válaszoló. Tudom, hogy csak segíteni akarsz, és jó szándék vezérel, de azért nem jó móka 2006-os, és régebbi drivereket linkelgetni, ha van frissebb. Nomeg olvasd el a kérdést, ha már válaszolsz, próbált "millió" drivert, valszeg ez is közte volt, mert nagy valószínűséggel ő is guglit használ. Jelen esetben többet árthatsz ilyen régi driverek linkelésével, mint amennyit használhat, szóval ha lehet, akkor következőre kicsit körültekintőbben, és max gyártó honlapjáról linkelgess, és ne ilyen thirdparty oldalakról.
2009. jan. 29. 10:39
 4/5 A kérdező kommentje:

-Az első válaszolónak: Igen ezt is megtaláltam de nem oldódott meg a problem

-A harmadik válaszolónak: Köszönöm figyelmességedet.

-A második válaszolónak: Hát ugyanezt a drivert a gyártó honlapjáról már használtam ,de valószínűleg az a MS UAA B Driver csinálhatott előtte vmit, mert megjött a pci-os hangja... egészen addig meg is maradt amíg a mic. jack-et be nem dugtam a helyére. Onnantól csak vmi halk nagyfrekis hang volt.Ujraindítás nem oldotta meg a problémát csak a HD audio driverkor készült rendszer visszaállítás, az is csak ugy , ha utána ugye ujra rakom ismét a gyári PCI drivert. Szoval a C-Media nem lessz a szivem csücske, az tuti.

Ja az AC97 elpusztulásáról csak annyit ,hogy ubuntu alatt is kipróbáltam mindkét hagkarit a CMI simán vágtatott(bár a mic.ont ott nem teszteltem le sajna), de az alaplapi itt is uazt csinálta mint win. alatt látszólag minden rendben mükszik , de hang egy mukk sem.

2009. jan. 30. 08:17
 5/5 A kérdező kommentje:

Még azt vettem észre, hogy mikor megy fel a CMI-PCI driver ott egy komolyabb 7.1-es hang kari képe látható, valamint utána feltelepülve a CMedia Manager progi kezelőfelületén is a 7.1-es beállítások is láthatók (igaz inverzben).

az enyémen csak 4 jack csati van (spk out, line in ,mic in , rear ou), és egy gameport.

A chipjén pedig a köv.:HSP56 CMI8738/PCI-SX , HRTF Audio.com , MJWLY-037D , 0449USS1EB.

Hátha ezzel közelebb leszünk a megoldáshoz.

Bár... :(

2009. jan. 30. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!