Oláh Péter kérdése:
Hogyan lehet biztonságosan Overlockolni a processzort?
Figyelt kérdés
Hallottam róla,hogy a processzorokat lehet fejleszteni de nem tudom,hogy mivel jár.Intel Celeron 2.40 Ghz-es processzorom van.Úgy tudom ezt is lehet,de nem tudom pontosan hogyan csináljam,esetleg kell e hozzá valami a programon kívül és biztonságos-e.2011. jan. 3. 19:36
1/14 anonim válasza:
-milyen program?
-a cpu-t csak biosból lehet tuningolni
2/14 A kérdező kommentje:
Úgy tudtam program kell hozzá...
2011. jan. 3. 19:45
3/14 anonim válasza:
Programmal olyan, mintha egy kocsit menet közben szerelnél... De a BIOS-ból kell, és szorzótól függően az FSB (Asszem helytelenül mondtam...) -t lehet emelni, 10-11x szorzóval 5-10 MHz-ként emeld, és, ha nem jön be a Windows, sok kék halál van, akkor kell rá áram. És elárulom, hogy biztonságosnak kicsit sem mondható.
4/14 anonim válasza:
Nem mondtad rosszul, mert az inteles rendszereknél FSB van , az Amd-seknél pedig HT.
5/14 A kérdező kommentje:
Kicsit részletesebben le tudnád írni a módszerét? Ja és így max.hány Mhz-t tudnék rajta tuningolni?
2011. jan. 3. 20:04
6/14 anonim válasza:
Addig el se kezd még gyári hűtésed van, előszer vegyél egy jobb léghűtést vagy Corsair H50 v H70-et ezek olcsóbb vízhűtések de nagyon jók. Ez talán segíthet, ezek az alapok [link]
7/14 A kérdező kommentje:
Aha de sajnos most nincs elég keretem egy hűtőre sem pedig egy processzorra ezért is nem veszek újat hanem inkább tuningolni szeretném.
2011. jan. 3. 20:22
8/14 anonim válasza:
Ezen már hiába tuningolsz, ígyis-úgyis szar. Van vagy 10 éves. De ha lenne értelme, akkor se fogj bele a tuningba addig, amíg nem tudod, hogy mit csinálsz. Mi az az FSB, szorzó, stb...
9/14 anonim válasza:
Látom nem értettél, gyári hűtővel kinyirod a procit ha overclockolod. Ha tuningolni akarsz venned kell egy jobb hűtőt
10/14 anonim válasza:
Természetesen nem nyírja ki. A jó hűtő azért jobb tuning szempontjából, mert ha alacsonyabb a hőfok akkor kisebb a szilícium vezetőképessége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!