Van egy Asus P5P43TD Pro alaplapom, ami támogatja ugyan az 1600Mhz es memóriát, (OC jelöléssel) de nem hajlandó az 1600Mhz-es Corsair 2x2GB memória csak 1333Mhz-en menni. Hogy kell beállítani?
Figyelt kérdés
Ha Bios-ba beállítom az XMS-t akkor 1601Mhz-es lesz a memória, az CPU órajel 2.66Mhz ről felmegy 2.81Mhz-re, a winXP sem a Win7 nem indul el, eredmény: kék halál! Ha direktbe DRAM frekit 1600Mhz-re állítom csipog mint az állat és újraindul a gép, és visszaállítja 1333Mhz-re. Valaki megtudná mondani hogy hogy kell konfigurálni hogy legyen értelme annak hogy 1.6os memóriákat vettem?2010. dec. 26. 01:16
1/2 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne, mert én is ilyen alaplapot szeretnék venni 1600mhz-es rammal
2/2 anonim válasza:
A memória órajele nem olyan, hogy csak azon fog működni, hanem azt jelenti, hogy maximum annyin működik biztonságosan a gyártó szerint (adatvesztés/hibázás nélkül). Nem a memória mondja meg az alaplapnak, hogy ő mennyin szeretne működni, hanem az alaplap mondja meg a memóriának, hogy ennyin működj. Ez a működési frekvencia összefügg a rendszer FSB-jével, amit a processzor határoz meg. Van olyan alaplap, amin lehet külön állítani a memória frekvenciáját, de ez valószinűleg nem fog sebességnövekedést okozni (nem lesz több az FPS/nem lesz gyorsabb a (de)kódolás). Te a processzorod FSB-jét állítottad el, ezzel megemelted az órajelét, ezen a növelt órajelen viszont a proci már nem tud rendesen működni, ezért nem indult el a Windowsod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!