Hogyan tudom aktiválni a processzorom többi magját? (ha van egyáltalán)
Laptopom van egy "AMD Athlon X2 DualCore QL-66 2.20 GHz"-es processzorral.
Sok helyen olvastam hogy a processzornak vannak "rejtett" magjai, és hogy ezeket lehet aktiválni, és ha igaz akkor hogy lehet?
Kösz a segítséget!
Nekem egy Intel i3 530-as procim van.
1 logikai proceszor
2 mag
4 számítási tér
Ezt úgy jelzi ki nekem mintha 4 magos lenne a proceszor még a feladatkezelőben is, 0 és 1 működik, 2 és 3 leállítva. Valójában 2 mag van, csak magonként egyszerre két számítást tud elvégezni.
A kérdésedre a válasz: Nincs rejtett mag a proceszorodban. Ez egy félreértés, a fentiekben leírt miatt.
Régebb volt két olyan széria amit ugyanazon a gyártósoron készítettek, utólag meg módosítottak az egyiken butítva azt. Ha ügyes voltál akkor tudtál gyorsítani a procidon egy kis cínezéssel. De garantálom hogy 40Nm-es technológiánál már nem ajánlatos cínezni a procit, valószínü tönkre teszed...
Progival semmi esély ilyen "rejtett" magot aktiválni ha egyáltalán létezik. Ez olyan ökörség mint a progis fogyasztásmérő...
hatakkor elmondanam, hogy van rejtett 2mag a 2magosba!!!
Ugyanis az AMD 2kulonbozo procihoz 1felet gyart, csak azert lesz 2fele, mert letiltat 2magot!
Phenom proci, Gigabyte alaplap, es a bioszba kell megnyitni a plusz ket magot!! ehez egy kis tudas kell!
Nem tudás kell oda hanem olyan alaplap mi tudja a core unlockot! Ahány gyártó annyi féle rövidítés ACC , UCC , CUL
lényeg a lényeg hogy core unlock!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!