Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy új gépbe raktam be egy...

Egy új gépbe raktam be egy régi gépem HDD-jét, így most 2 van benne, az egyik WinXP volt amit formatáltam. A másik WinVista, hogyan tudom a vistás merevlemezt elsődlegesként beállítani, hogy ne boot manegerből kelljen indítanom?

Figyelt kérdés

ezt szeretném elsődleges meghajtónak-> Maxtor 250GB SATA Windows Vista Ultime + extrák (két partició)

most ez az elsődleges-> Maxtor 160GB SATA (nincs oprendszer, formatálva lett) 4 partició

(A vistához szükséges minden rendszerkövetelmény megvan az új gépben)

2009. jan. 16. 18:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Be kell álítani a BIOS-ban, hogy arról induljon.

Ha ez nem megy, akkor a jumpereket kell átállítani (master/slave).

2009. jan. 16. 19:18
 2/4 anonim ***** válasza:

"boot manegerből"

Ez alatt az alaplap boot managerét, vagy a Windows boot managerét érted? Mert ettől függ, hogy mit kell állítani.

2009. jan. 16. 19:57
 3/4 A kérdező kommentje:
Az alaplap boot managere. Pont ez a baj, hogy ez az új gép sok szempontból nagyon jó, de csak példának okáért mondom, a géphez kapott összes illesztőprogram 2005-6os évjárat, és nem vista támogatású, pedig a gép maga core 2es 8500-as videókártyával.
2009. jan. 16. 21:01
 4/4 anonim ***** válasza:

"Az alaplap boot managere" az jó esetben a CMOS setup. Úgy indul, hogy induláskor meg kell nyomni az F1-et, vagy az F2-t, vagy az F12-t, vagy a Ctrl-alt-valamit (mondjuk 's').

Elvileg ezt ki is írja... ha a Windows le nem takarja.

Aki nem ért hozzá, az óvatosan nyúljon bele!

Valahol a második lapon kell lennie egy olyannak, hogy indítási sorrend (boot order, vagy hasonló).

Ott lehet választani: és a 2. winchsterhez az kell, hogy a "D" legyen elöl, ne a "C".

Ha nincs ilyen beállítás, akkor választani lehet, hogy melyik eszköz induljon (fel lesznek sorolva). Ehhez tudni kell, milyen típusú a winchestered - és azt kell beállítani elsőnek.

Utána az utolsó lapon el kell menteni a beállításokat. Mást lehetőleg ne állíts át benne, ha nem értesz hozzá.

Akkor a 2. winchesterről fog indulni (de az lehet, hogy átnevezi C-nek. Ez ne zavarjon - attól még az 2. winchester).

2009. jan. 16. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!