Mekkora meló egy processzorcsere? Szakemberre bízzem?
Van egy socket939-es lapom Amd 3200+ procival, ezt szeretném kétmagosra cserélni (Amd x2 3800+).
A gépem ez a microtower:
1. Vennem kell hozzá új hűtőt?
2. Beletudom eszkábálni az új procit egy csavarhúzóval, vagy kell más eszköz, alkatrész, akármi? (Használtan veszem, csak a procit kapom)
3. BIOS-ban állítgatnom kell valamit?
Bármilyen segítséget szívesen veszek, ha nem kérdeztem rá akkor is! Köszi!
Hát lehet, hogy hülyeséget mondtam, de például a ventit csillagcsavarhúzóval vettem le a hűtőbordáról, ezért mondtam azt. Tehát itthon megtalálható, egyszerű eszközökkel meg lehet-e csinálni?
Teljesen hülye nem vagyok hozzá, ha normálisan elmagyarázza valaki mit és hogyan, akkor megcsinálom. Ha bonyolult, akkor természetesen másra bízom.
Annyira nem bonyolult. Nézd meg az alábbi videót, olyan foglalattal csinálja:
http://www.youtube.com/watch?v=prcd2wqIgVQ#t=2m18s
Ez speciel a felrakása, de ha már látni fogod hogy kell vele bűvészkedni, könnyebb lesz.
Most látom, végén mutatja a leszedést is.
Sok sikert hozzá. :)
Köszi, ebbe bele merek vágni, megoldhatónak tűnik így :) Aztán majd kiderül.
És kétmagos procihoz kell új hűtő, vagy jó az ami van? Hibátlanul működik, csendes is, de azt nem tudom, hogy mást szokás-e használni.
Illetve a beállítások, BIOS, oprendszer, hozzá kell nyúlnom valamihez?
Ilyen hűtő alá való pasztát kellene vennem?
Op rendszeredbe nem kell semmit csinálnod
A bios meg legtöbb esetbe automatikussan felismeri a proccit
ha ez nem igy lenne hivj valakit :)
És igen a paszta ajánlott
de ha uj a hüttöbordád akkor elméletileg van rajt paszta
Mégvalami ezt elfelejtettem
ha szürke pasztát használsz vigyázz mert vezeti az áramot
!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!