Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valaki el tudná magyarázni?

Valaki el tudná magyarázni?

Figyelt kérdés

Korábban feltettem ezt a kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__1..

Itt azt írják, idézem: Memóriából fontolj meg egy negyediket is, mert dual channel módban kétszer akkora a sávszélesség, de csak páros számú modullal működik (2 vagy 4).

és

még 1gb ramot tegyél mellé, mert a trichanelt az AMD nem támogatja.

Most ez hogy van? Az AMD nem támogatja a 3gb ram-ot csak 2-őt vagy 4-et, vagy lehet bele 3gb ramot rakni csak nem fog úgy teljesíteni, ahogy azt 3gb ram-tól elvárja az ember?

2010. nov. 29. 22:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Mire jó a Dual Channel?

Háttér információk:

A memória kezelését minden PC-ben a memória vezérlő végzi. Ez a vezérlő rendre az alaplapok északi hídjában kap helyet, ez alól kivételt jelentenek az AMD új generációs processzorai, ahol a processzorba építve helyezkedik el a vezérlő (IMC). A régebbi vezérlők 64 bit „széles” interfészen kapcsolták össze a processzort az operatív tárral (memória). Így a maximális sávszélesség még DDR 400mhz-s modulok esetén is 3.2Gbit/s volt. A Dual channel lényege, hogy a vezérlő a fizikai memóriát 2 csatornára osztva kezeli, akár egy időben is. Ez azt jelenti hogy a sávszélesség 128 bit re emelkedik, aminek egyenes következménye, hogy a CPU és a RAM közt a sávszélesség kibővül akár 6.4Gbit/s ra. Ez viszont NEM jelenti azt, hogy a dual channeles működés kétszer olyan gyors rendszert eredményez, hiszen ez a sávszélesség csupán elméleti, 100%os hatásfokkal dolgozó rendszer pedig nem létezik.

[link]

2010. nov. 29. 23:10
 2/5 Jenci ***** válasza:

Az előttem szólót még annyival kiegészítem,hogy:

Csak arról van szó,hogy Dual Channel módban 2db vagy 4 db memória működik.Rakhatsz bele 1,2,3,4 stb. Gb RAM-ot.Amennyi tetszik,illetve amennyit tud kezelni az alaplap.3Gb RAM-mal is szépen teljesít,de ezeket nem tudod Dual-ban használni.

2010. nov. 29. 23:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Én meg azt tenném mellé, hogy szoftveres mérést semmit nem ér...Multiméterrel próbáld meg lemérni az ágakat. Szoftveresnél nem rikta az ilyen mértékű eltérés sem, szal azt sose nézzük.
2010. nov. 29. 23:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Utolsó félrement. A 3x1 vagy a 3x2 giga az intel tri cheneléhez való, mert az ki tujda azt használni a 3 utas memóriavezérlőjével. AMD és egyéb intel mellé 2 csatornást illik venni.
2010. nov. 29. 23:56
 5/5 anonim ***** válasza:
3 gigával is menni fog dualban: 2*1 GB + 2*512MB
2010. nov. 30. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!