Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik a jobb? , , , , , ,

Melyik a jobb? , , , , , ,

Figyelt kérdés

INTEL Core i5-760 2.80Ghz 1156 BOX vagy AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition

és mennyivel jobb az egyik mint a másik?

koszi

2010. nov. 24. 16:25
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

lehet de szerintem te tipikusan az a fajta ember vagy aki fél év alatt százezreket öl bele a gépébe hogy 1-2 fps-t játékon kicsikarjon. én ezt nem ellenzem csak máshogy gondolkodom.

nézd meg most...van 1156-os processzorból i3 i5 i7. mint az oldalon is láttad ezek belemennek egyféle alaplapba.

nézd meg az árakat: i3 27-30ezer, i5 45-55 ezer, i7 73000.

mint mindig a gyártók fejlesztenek kitalálnak uj dolgokat de valójában az átlag felhasználó semmi mást nem venne észre ezekkel a fejlesztésekkel mint nélküle. maximum játékba pár fps, konvertálásokba pár másodperc előny...ennyi

ha most veszel egy i3-at ami szerintem már elég jó alapja lehet egy gamer pc-nek is akár, akkor 1-2 év mulva az i7 procival tudod fejleszteni ami akkorra lemegy 30-40ezer ft-ra. és azért az i7 már nagyon komoly processzor ami jópár évig szintén alapja lesz a gépednek. jelenleg az amd-nek NINCS piacon olyan processzora ami tudná azt a szintet nyujtani mint az i7 és semmi garancia rá hogy 1 év mulva lesz.

semmilyen áttörést nem láttam az AMD-nél az utóbbi pár évbe. van athlon, phenom L3 cache-val. magok számának növekedése és áramzabálás. ez az AMD jelenleg. Majd ha az i7 1156 elavul akkor lehet gondolkozni hogy érdemes-e ujra AMD-t venni vagy még mindig ott fognak-e tartani ahol most.

2010. nov. 25. 17:23
 22/22 anonim ***** válasza:

Jó reggelt, ember! Éppen azt ecseteltem, hogy egy AMD-s konfiggal _anyagilag_ jobban jár. Ebből hogy hoztad ki, hogy én százezreket költök a gépemre? Havonta kb. 1x játszom. Jobban nem is nézhetted volna be.

Ha a eljön az az idő, amikor kevés lesz a usernek a Phenom II teljesítménye, akkor darabokban is megveheti a következőt, hiszen az új alaplappal tudja majd használni a régi procit is. Nem kell rögtön letenni az asztalra 70-80k-t.

Ha választanom, hogy kéne cserélem az egész platformot vagy processzort újítok 70e-ből, akkor azt hiszem az előbbit választom.

"felhasználó semmi mást nem venne észre ezekkel a fejlesztésekkel mint nélküle" Ez hülyeség, ne magadból indulj ki! Aki pénzt költ, az általában meg is nézi, hogy mit kap a pénzéért. Pont azoknak fontos a körítés, akik nem agyatlan gamer-ek.

"ha most veszel egy i3-at" De a kérdező nem vesz i3-mat, mert az i5-re kérdezett rá. Ezzel hiába érvelsz neki. Évek múlva nagyon ki lesz segítve azzal, hogy belemegy néhány i7-es proci a lapjába + előbb vezetik ki a piacról az i7-eseket, minthogy 35e-ért meg lehessen venni.

"semmilyen áttörést nem láttam az AMD-nél..." Akkor nem figyeltél eléggé. Fusion? Bulldozer? Igaz ezek még nem elérhetők, de már léteznek. Erre te azt mondod, hogy az AMD nem fejleszt? Vedd le a szemellenzőt!

"Majd ha az i7 1156 elavul akkor lehet gondolkozni hogy érdemes-e ujra AMD-t venni" Akkor megint ott vagyunk, hogy kukába mindennel, mert teljes csere szükségeltetik.

Nagyon szerencsétlen helyzet az, ami most van a piacon (az új platformok miatt) Ha tényleg nem várhat az új gép és azonnal kell egy, akkor én azt tanácsolom a kérdezőnek, hogy vegyen most egy nagyon olcsó AMD-s konfigot, amivel kihúzza addig amíg a piacot el nem árasztják az új generációs AMD cuccok. (2010 második feléről beszélek) Rakja félre a pénzt, amit most megspórolt és utána vehet egy modern, nagyon időtálló (és ez itt a lényeg) konfigot jó áron, ráadásul úgy, hogy nem is kell egyszerre megvenni mindent. Még jobb lenne, ha tudna várni a kérdező még fél évet a régi gépével, mert akkor anyagilag sokkal sokkal jobban járna.

2010. nov. 25. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!