Milyen laptopot vegyek? Olyan nehéz a döntés, hiszen nagy a választék. Mi a véleményetek az alábbiakról?
Lehet ragozni, de amire Te akarod használni szinte a ma kapható "leggyengébb" is elegendő. Azért nem mindegy, milyen op. rendszert teszel rá. Én egyelőre XP-t használok.
Ha vennék: 2GbB RAM, WiFi, Bluetooth.
Praktikus ha van külön numerikus billentyűzete, van beépített kártyaolvasó, WebCam kívánságod szerint. (azért jó, mert hirtelen le lehet valamit kapni, elküldeni, megmutatni). Ha a processzor "gyengébb", annak kisebb a fogyasztása, jobb az üzemidő. 2MB RAM szinte mindenre elég, több RAM többet eszik, ha nincs kihasználva felesleges.. akku üzemidő!
A drágábbak, többet tudóknál, több RAMosnál azért kevesebb időbe kerül egy többfázisú filmkonvertálás. 1-2 óra helyett 1/2-1 óra.
Minden fentinek ellent lehet mondani, ellenpéldát hozni.
Több van a családban, ezek alapján lettek válogatva, elégedettek vele. Az egyik 1.6GHZ proc, 512 cashhel, 2GB RAMmal, ca. arra használják, mit Te emlegetsz, a másik picit erősebb proci, külön /nem shared/osztott/ videokártyás, nagy unoka játékra is elmegy, persze nem a mai csúcsokra... És mindegyik 17"-os, teljes billentyűzettel.
Mindegy mekkora a laptop súlya, 500m után egyiket se szereted.
Kiegészítem magam: Free DOS-os gépeket vettem, majd én azt rakok ami már megvan, vagy amit veszek.
Mindkét gép HP Compaq, a NotebookStore -ból van, ott van két "érdekes" konstrukció: renew újracsomagoltként emlegetik, gyakorlatilag gyári új, viszont 12-20-al olcsóbb mint hason társai, részben a freedos miatt.
Igaz, az összes hardver drivert Neked kell leszedni a HP honlapjáról, részletes, problémamentes, van vagy 10... Billentyűzet lehet szokatlan, lehet rátenni matricát. Másik érdekeset most nem látom, nem jut eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!