Hogyan erősítsem meg a WiFi hálózatomat?
.
Van egy ház, ahol el van helyezve egy wifi router. A routertől elég messze el szeretném, hogy érjen a wifi jel. Megnéztem a notebookommal, hogy meddig ér el, olyan 50m, de kellene legalább még 30 m, hogy lehessen internetezni ott is... Igazából a telek egyik végéből (a házból) kell, hogy elérjen a wifi a telek másik végébe...
Hogyan lehetne ezt megoldani? Létezik ilyen eszköz, amivel a wifit meg lehet erősíteni így? Kérek mindenkit, hogy segítsen (esetleg az eszköz nevét, jobb esetben linket, ahol megnézhetem, megvehetem)!!! Nagyon fontos lenne ez a megoldás...
Köszönöm a segítséget!
.
Wifi antennának hívják :)
A kérdés már csak az, hogy milyen routered van. Mert van olyan router, amelyiken "egybe van építve" az antenna, és van olyan, amelyikről "letekerhető". Ha neked ez utóbbi van, akkor csak egy jóval erősebb wifi antennát kell venned, azt rátekerni és már kész is :)
Bármely számtechboltban fogsz kapni ilyen antennát. Ára 2-10e Ft, attól függ, hogy mennyire nagy a teljesítménye.
Nem leszerelhető sztem, Linksys cucc, majd megnézem...
De a jelet a routernél kellene megerősíteni vagy lehet ott valahogy, ahol még van jel, mondjuk félúton, és onnan erősíteni és továbbítani?
Egy olyan lehetőség kellene, ahol a router-t nem birizgáljuk meg, hanem a jelet kellene erősíteni, továbbítani, ismételni, úgy, hogy a routerbe nem dugok, kötök, teszek semmit... ???
Az nem jó, mert a routerhez nem tudok hozzányúlni, nem úgy van kialakítva a dolog, hogy lehessen, már tele van minden…
Úgy kellene, hogy a félúton lévő wifit kellene megerősíteni, vagy csak továbbadni..
Vizuálisan megpróbálom szemléltetni.
Internet+router(ház-1)-----wifijel---60m---[ide kellene valami továbbító, erősítő nemtom]---továbbított wifijel---AirPort(ház2-MacBook) 100m.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!