Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asus VivoBook-ra neten kersztü...

Asus VivoBook-ra neten kersztül nem lehet telepíteni oprendszert?

Figyelt kérdés

ápr. 5. 18:27
 1/5 SIDLER22 ***** válasza:
51%
Network boot valószínűleg van rajta. Nincs ok rá, hogy miért ne importálnák bele ezt a funkciót a laptopba. Szóval valószínűleg lehet.
ápr. 5. 18:39
 2/5 CspCsj ***** válasza:

BIOS > Advanced > Network Stack Configuration > Network Boot = Enabled legyen

(alapértelmezetten kikapcsolt, vagyis Disabled)

Persze a telepítéshez kell egy másik (szerver) számítógép, amit hálózaton keresztül elér a Vivobook, és amit megfelelpen fel kell készíteni, pl.:

[link]

Aztán még az is kérdéses, hogy kell-e valamilyen USB-LAN adapter (már ha egyáltalán működik így), mert nincs beépített Ethernet csatlakozó és a legtöbb eszköz csak kábeles kapcsolaton támogat PXE boot-ot.

ápr. 5. 19:12
 3/5 CspCsj ***** válasza:

Kimaradt:

Szóval a legegyszerűbb, ha egy működő számítógépen készítesz egy hivatalos Windows telepítőt. (legalább 8 GB pendrive kell)

[link]

[link]

Mondjuk egy Linux telepítés sem bonyolultabb. (ide elég egy 4 GB pendrive)

[link]

[link]

ápr. 5. 19:32
 4/5 A kérdező kommentje:

Én azt hittem a netes telepítés a netről megy, ahol valami távoli szerveren, pl. Microsoftnál van elérhető telepítő. De jól értem, hogy nekem kéne valamit mókolni ehhez egy másik gépen, és közeli hálózatra gondolt a költő?

Alapból pendrive-ból próbáltam, de nem megy. Lehet hogy a BIOS-t frissíteni kell, ahogy itt írja?

[link]

ápr. 5. 19:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Nincs olyan hogy netes telepítés. Lanos telepítés van, de az bonyolultabb. Küldj el inkább egy DVD-t vagy pendriveot a célszemélynek ha nem akarsz több száz km-t vonatozni. :-D
ápr. 5. 21:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!