Laptop aksija 11 töltés után 89% élettartam, ez jól van?
HP Victus 16 laptop. Több mint fél éves. Aksiját nem használom, csak havonta 1x lemerítem teljesen és visszatöltöm.
Valahogy sokallom a 11% halott részt, ezek szerint összesen 100 ciklusa lenne az élettartama? 300-400-ról és valaki 1000-ről beszél, nem 100-ról.

"havonta 1x lemerítem teljesen"
A lithium alapú akkumulátorokat nem ajánlott teljesen lemeríteni, mert sérülhetnek.
Az a legjobb, ha nem hagyod 20% alá merülni. (persze mindig lehet kivételes helyzet, de ne rendszeresen csináld)

"havonta 1x lemerítem teljesen és visszatöltöm"
Ezzel tovább csökkentve az élettartamát...

Ezek leginkább csak mutató számok. Ha huzamosabb ideig használod pl töltőn a gépet, maxon tartva az akksit, akkor nem tudja számolni a saját üzemidejét. Végeredményben "csökken" az élettartam, de ez kb semmit nem jelent.
Mit ígér a gyártó, hány órát bír egy töltéssel? Ha azt nagyjából teljesíti akkor nincsen gond.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!